پسته برای آرامش و تنظیم ضربان قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و کلسترول بد را کاهش می دهد. به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
- مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و افرادی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته مصرف کنند. - خوردن پسته به تقویت قوای جنسی کمک می کند. - عملکرد مغز را بهبود می دهد و ذهن را تقویت می کند . - برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است . - برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود . - دستگاه گوارش را تقویت می کند . - برای تسکین سرفه مفید است . - اسهال و اسهال خونی را درمان می کند . - جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.
برخی از اطبای سنتی معتقدند که پوست سبز پسته تازه دارای خواص مختلفی است. در برخی منابع آن را درمانی مناسب برای رفع بوی بد دهان ذکر کرده و جویدن آن را برای التیام زخمهای داخل دهان مناسب میدانند. همچنین مالیدن آن را روی لثه برای استحکام لثهها، سودمند میدانند.
دم کرده پوست سبز پسته حالت دل آشوبی و استفراغ را از بین برده و برای رفع سکسکه دم کرده پوست سبز پسته مناسب میباشد.
پوست پسته تازه آرام بخش و تسکین دهنده معده است. پوست پسته خاصیت ضد اسهال دارد و برای بواسیر بسیار مفید است. پوست پسته باعث تسکین درد و تخفیف این بیماری میشود. برای درمان این بیماری باید پوست پسته را در آب جوشانده و آن را داخل لگن ریخته و بیمار را برای چند دقیقه در آن نشاند.
- رفع بوی بد دهان - التیام زخمهای داخل دهان با جویدن آن - استحکام لثه - از بین بردن حالت دل بهم خوردگی و استفراغ با نوشیدن دم کرده آن - دم کرده آن مفید برای رفع اسهال - دم کرده آن مفید برای رفع سکسکه
متخصصان طب سنتی تنها به خواص پسته تازه در طب سنتی اشاره نمیکنند؛ بلکه مضراتی را نیز برای آن در نظر میگیرند. مصرف مغز پسته را به دلیل محتوای اسیدهای چرب مفید آن، به افرادی که میزان تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمیکنند. مصرف زیاد پسته باعث کثیف شدن خون میشود. علت این موضوع نیز به بالا رفتن ازت در خون مربوط میشود. بنابراین توصیه میشود افرادی که دچار ضعف و نارسایی کبد و مبتلایان به بیماری نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه از خوردن زیاد پسته اجتناب کنند.
پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *