بادام و شیر بادام میتوانند برای افراد مبتلا به دیابت مزایای زیادی داشته باشند. این آجیل خوشمزه دارای پروتئین بالا، چربیهای سالم و فیبر است اما کربوهیدرات کمی دارد و ممکن است در تنظیم قند خون مفید باشد و احتمال کنترل وزن را افزایش دهد. در واقع دانشمندان میگویند خوردن این آجیل بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل میتواند به فرد کمک کند علائم دیابت خود را مدیریت و خطر عوارض ناشی از بیماری دیابت را کاهش دهد.
شیر بادام میزان کربوهیدرات و قند پایینتری نسبت به شیر معمولی و لبنی دارد. چند مطالعه جداگانه استفاده از آجیلهای ارگانیک و طبیعی را، با کنترل بهتر قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ارتباط دادهاند. در مطالعهای انجامشده در سال 2011 که شامل 20 نفر چینی مبتلا به دیابت نوع 2 بود، شرکتکنندگانی که روزانه 60 گرم بادام مصرف میکردند، سطح پایینتری از قند خون ناشتا و میزان نیاز به انسولین نسبت به افرادی که رژیم غذایی معمول داشتند را، تجربه کردند.
بادام ممکن است برای پیش دیابتیها هم مفید باشد؛ پیش دیابت وضعیتی است که میزان قند خون افراد از حد طبیعی بالاتر است اما برای تشخیص قطعی دیابت بهاندازه کافی زیاد نیست. بر اساس اعلام انجمن دیابت آمریکا، افرادی که مبتلا به پیش دیابت هستند، بیشتر در خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری قلبی عروقی هستند.
نتایج یک مطالعه در سال 2010 نشان داد که یک رژیم غذایی غنیشده با بادام که در آن بادام 20 درصد کالری کل غذاها را تأمین کند، ممکن است حساسیت به انسولین و میزان کلسترول در افراد مبتلا به دیابت را بهبود بخشد. علاوه بر خوردن بادام، افراد مبتلا به دیابت همچنین ممکن است از نوشیدن شیر بادام لذت ببرند. یک فنجان شیر بادام طبیعی بدون شیرینکننده حاوی 3.43 گرم کربوهیدرات و 2.12 گرم قند است. یک فنجان شیر گاو کمچرب حاوی 12.18 گرم کربوهیدرات و 12.69 گرم قند است. البته لازم است که برچسب غذایی تغذیهای شیر بادامها را بررسی کنید زیرا بسیاری از مارکها حاوی قند اضافی هستند.
بنا بر اعلام انجمن قلب آمریکا (AHA)، دیابت یکی از هفت عامل اصلی ایجاد بیماری قلبی است. همچنین گزارششده که افراد مبتلا به دیابت دو تا چهار برابر بیشتر احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی نسبت به افراد بدون دیابت دارند. برخی از تحقیقات نشان داده که بادام و سایر آجیلها میتوانند در جلوگیری از بیماریهای قلبی نقش داشته باشند.
محققان در مطالعهای در سال 2017 که دادههای سه تحقیق بزرگ را تجزیهوتحلیل کرده بود، نتیجه گرفتند که بین مصرف بادام و خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی و بیماری قلبی عروقی رابطه وجود دارد. تحقیقات دیگری در سال 2018 نشان داده، ازجمله بادام، بهطور بالقوه خطر دیگر مشکلات قلبی را کاهش میدهد، ازجمله ضربان قلب نامنظم (آریتمی) و نارسایی قلبی.
بادام همچنین دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی است. همچنین دارای چربیهای غیراشباع هستند که ممکن است باعث کاهش کلسترول بد (LDL)، در بدن شود و علاوه بر این، این چربیهای سالم ممکن است به افزایش کلسترول (HDL) یا کلسترول «خوب» کمک کند. هم بادام و هم شیر بادام دارای ویتامین E بالا هستند. این ویتامین کلسترول را در برابر اکسیداسیون محافظت میکند. تحقیقات نشان میدهد که کلسترول LDL اکسیدشده یک عامل خطر برای بیماریهای قلبی عروقی است. یک فنجان شیر بادام حاوی 16.58 میلیگرم (میلیگرم) ویتامین E است که تقریباً مساوی میانگین روزانه توصیهشده مصرف 15 میلیگرم برای بزرگسالان است.
حفظ وزن مناسب برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مهم است. چاقی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و عوارض آن، ازجمله بیماریهای قلبی را افزایش میدهد. کاهش وزن ممکن است باعث به تأخیر افتادن یا جلوگیری از شروع دیابت نوع 2 شود. بادام دارای پروتئین، فیبر و چربیهای سالم است. تحقیقات نشان میدهد که بادام میتواند به افراد کمک کند تا وزن سالم خود را حفظ کنند. یک بررسی در سال 2017 گزارش داد که خوردن بادامزمینی با وجود تعداد زیادی کالری که دارد باعث افزایش وزن نمیشود. مطالعه سال 2018 نشان داده که افرادی که بهطور مرتب بادام میخورند، احتمال ابتلا به اضافهوزن و چاقی کمتری دارند.
بادام منیزیم بالایی دارد و مطالعات تجربی نشان داده اند که مصرف منیزیم در رژیم غذایی ممکن است خطر ابتلای فرد را در ابتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد در یک مطالعه اخیر، محققان دریافتند که سطح قند خون بالا در دراز مدت ممکن است سبب از دست دادن منیزیم در ادرار شود به این دلیل، افراد مبتلا به دیابت ممکن است در معرض خطر بیشتری برای کمبود منیزیم باشد.
بادام ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی و مرگ و میر کلی را کاهش دهد این برای افراد مبتلا به دیابت به دلیل مهم است که با توجه به فدراسیون جهانی قلب، افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر بالاتری از بیماری های قلبی می باشند. بادام چربی تک اشباع بالایی دارد همان نوع از چربی که ما اغلب می شنویم با روغن زیتون برای مزایای سلامت قلب همراه است هر 1 اونس بادام در هر وعده، حاوی 13 گرم چربی اشباع نشده و تنها 1 گرم چربی اشباع دارد. آجیل یک میان وعده با کالری بالا است اما هنگامی که در حد اعتدال در حدود (1 تا 2 اونس در روز ) خورده شود در حدود ( 23 - 45 کالری ) به نظر نمی رسد به افزایش وزن کمک کند.
چند عدد بادام می تواند برای مدت طولانی شما را سیر نگه دارد سعی کنید در هر وعده 1 اونس در حدود 23 بادام مصرف کنید یک اونس بادام حاوی 161 کالری، 6 گرم پروتئین و 3 گرم فیبر غذایی می باشد. برای جلوگیری از غذا خوردن زیاد، سعی کنید بادام را در ظروف کوچک و یا کیسه های پلاستیکی بخش بندی کنید.
بسیاری از تحقیقات نشان میدهد که مصرف بادام قند خون را کنترل میکند، به همین دلیل بادام جزو بهترین میان وعدهها برای بیماران دیابتی شمرده میشود. بادام از منیزیم بسیار غنی است. بیشتر بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ از این نظر دچار کمبود هستند و با مصرف این ماده غذایی مقدار کافی از آن را دریافت میکنند، به همین دلیل سطح انسولین در بدن آنها دست نخورده باقی میماند.
بادام حاوی سطح خوبی از ویتامین E و پروتئین است که به درخشش پوست کمک میکند و از ریزش مو هم جلوگیری میکند. بیماران دیابتی ممکن است دارای مشکلات پوستی هم باشند، بنابراین این ماده غذایی از آنها در برابر این مشکل هم محافظت میکند.
متخصصان تغذیه معتقدند که خوردن یک مشت بادام (۱۷ تا ۱۵ عدد) در روز برای سلامتی مفید است و ۲۸ گرم بادام خام در روز ۱۶۴ کالری انرژی، ۶ گرم پروتئین و ۳.۵ گرم فیبر به رژیم غذایی شما اضافه میکند.
بهترین شیوه برای خوردن بادام، خیساندن ۱۰ تا ۱۲ بادام از شب در آب و مصرف پوستکنده آن در صبح است. این کار بسیاری از مواد مغذی موجود در بادام را افزایش میدهد. میتوانید بادام را به قطعات کوچک خرد کنید و آنها را در وعده صبحانه خود قرار دهید و یا آن را به اسموتی و سالاد اضافه کنید، کره بادام را هم میتوانید به همراه نان تهیه شده از گندم کامل مصرف کنید.
توجه داشته باشید که خوردن بیش از حد مغز بادام به دلیل تولید گرمای زیاد آن باعث زخم دهان، ریزش مو و مشکلاتی در معده میشود.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!