پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
پستهها، مغزهای مقوی روغنی، البته بدون اسیدهای چرب مضر هستند. هر چقدر که پستهها چربتر باشند، لذیذتر میشوند. اگرچه در حال حاضر در هر گوشهی دنیا در تلاش هستند تا پسته پرورش دهند، اما هیچ کجا پستهای به خوش طعمی پسته ایرانی وجود ندارد. علت اصلی خوشمزه بودن پسته ایرانی نسبت به سایر پستههای جهان، نوع خاک و آب و هوا است.
پستهها انواع مختلفی دارند، اگر بخواهیم خوشمزهترین آنها را براساس دستهبندی پستههای صادراتی: پسته اوحدی (پسته فندقی)، پسته کله قوچی، پسته احمدآقایی، پسته اکبری معرفی کنیم، باید خدمتتان عرض شود که پسته اکبری همه جوره بینظیرترین آنها است. نحوهی تشخیص پسته اکبری مرغوب تقریبا کار سادهای است چون این نوع پسته از نظر ظاهری بسیار شاخص است.
پسته احمد آقایی هم از لحاظ ظاهری، بادامی شکل و کشیده و به قولی کاملا مجلسی است، مغز خوشرنگ (به رنگ قرمز ارغوانی) دارد و از لحاظ طعم و عطر نیز با داشتن چربی زیاد، با روح و روان انسان بازی میکند. در کل، پستههای ایرانی حتی اگر جزو این دستههای اصلی و صادراتی قرار نگیرند، آنقدر خوشمزه هستند که جایگاهشان تاکنون در جهان محفوظ مانده و حتی پسته کالیفرنیایی نیز نتوانسته به مقام پسته رفسنجان ایرانی دست پیدا کند. (خدا رو شکر هنوز چینیها وارد کار نشدهاند!)
بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان است. جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان می شود. برای استحکام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید. دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد. دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است. برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آنرا بنوشید.
مغز پسته یکی از منابع غنی اسیدهای چرب مفید است، اما مصرف آن به افرادی که میزان تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمی شود، همچنین به دلیل هضم دشوار آن برای معده مناسب نیست. خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه های قرمز رنگ در پوست می شود .برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.خوردن پسته برای اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماریهای نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه مضر می باشد. همچنین مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *