پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
نام گذاری این نوع پسته از آن جهت است که شکل و ظاهری شبیه به فندق دارد.
این نوع پسته با پسته کله قوچی همخانواده است؛ و
همچنین به علت داشتن انس بالا از قیمت کمتر و ارزانتری نیز در بین گونههای پسته برخوردار است.
نام گزاری این نوع پسته از آن جهت است که شکل و ظاهری شبیه به فندق دارد.
این نوع پسته با پسته کله قوچی همخانواده است؛
از آن جای که این نوع پسته ریز میباشد،
تعداد آن در یک کیلوگرم بیشتر از سایر پستهها(انس بالا) است و درنتیجه برای آجیل اقتصادیتر میباشد.
این رقم پسته، بیشترین مصرف پسته را در داخل کشور و همچنین بیشترین حجم صادرات را نیز به خود اختصاص داده است. پسته فندقی حدود 60 درصد باغات استان کرمان را به خود اختصاص داده است.
پسته فندقی را گاها به پسته اوحدی هم می شناسند.
از طرفی قیمت مناسب این محصول باعث میشود تا در بازار قابلرقابت برای عرضه عمده باشد.
مغز پسته فندقی به نسبت دیگر انواع مغز طرفدار بیشتری دارد زیرا از نظر ظاهر بسیار خوشرنگ و همچنین بسیار خوشطعم است.
در تهیه شیرینیهای مختلف ازجمله مسقطی و گز از خلالپسته فندقی استفاده میشود زیرا علاوه بر طعم و کیفیت شیرینی از نظر تزیین ظاهری مناسب بر روی شیرینی می باشد.
بیشترین مناطق تولید این محصول استان کرمان و در شهر های(رفسنجان، زرند، کرمان و سیرجان) و همچنین استان خراسان (فیضآباد و مه ولات) میباشد.
صادرات این نوع پسته به دو نوع تقسیم میشود.
(1 خندان طبیعی: کشورهایی هم چون (استرالیا، فرانسه، آلمان و..) در دسته کشورهای کیفیت محور قرار دارند و از این رو پسته فندقی خندان طبیعی را برای واردات به کشور خود انتخاب میکنند.
(2 آب خندان : کشورهایی هم چون روسیه و چین به دلایل مختلف ترجیح میدهند تا تجارت انواع آب خندان را در دستور کار خود قرار دهند.
نوک میوه باپوست سبز خیلی کوتاه ، رنگ پوست آن سبز و در زمان رسیدن میوه بنفش تیره و قرمز کمرنگ طول پسته خشک 24.1 میلیمتر (کم) عرض پسته خشک 73.1 میلیمتر (متوسط) قطر پسته 66 میلیمتر (زیاد) بهطوری که قطر و عرض باهم برابر است.
موقعیت شکاف خوردن پوست استخوانی هم در طرف پشتی و هم در طرف شکمی هم انداز بوده است و شکاف از روی پوست سبز قابلرؤیت است.
رنگ رویی مغز ارغوانی و رنگ پوست استخوانی کرم میباشد.
زمان شروع رشد سریع جنین در این رقم 25 خرداد و زمان رسیدن میوه آن 12 شهریور میباشد.
مواد چرب 54 گرم کلسیم 130 میلی گرم فسفر 500 میلی گرم آهن 7/5 میلی گرم مواد نشاسته ای 15 گرم آب 5/2 گرم پروتئین 20 گرم پتاسیم 950 میلی گرم ویتامین آ 230 واحد ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!