پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است.
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
به کوچک بودن پسته توجه نکنید. این آجیل خوشمزه برخلاف اندازه کوچکی که دارد، دارای مواد معدنی و ویتامین های زیادی می باشد. مثلاً میزان ویتامین K موجود در پسته، اندازه ویتامین K موجود در یک پرتقال کامل می باشد. در این صورت با مصرف ۱۰۰ گرم پسته، شما می توانید مقادیر زیادی پتاسیم، آهن، روی، مس و کلسیم جذب بدن خود کنید. همچنین پسته دارای ویتامین هایی چون A, B6, E, k, ، تیامین، کولین و فولات می باشد.
پسته دارای مقادیر زیادی آهن و ویتامین ب۶ می باشد. یکی از مهمترین عواملی که مصرف پسته را برای خانوم ها مهم کرده است، کم خونی می باشد. اکثر خانم ها بر اساس عوامل مختلفی چون عادت های ماهانه، بارداری، دوران شیردهی یا تغذیه نامناسب دچار کم خونی شدید می شوند. در این میان این افراد می توانند با مصرف روزانه چند عدد پسته خیلی راحت باعث درمان کمخونی و یا پیشگیری از این عارضه در خود شوند.
یکی دیگر از عواملی که مصرف پسته را برای خانمها مهم کرده است، کمک به دستگاه گوارش می باشد. از آن جا که پسته دارای میزان فیبر بالایی می باشد، در این صورت افرادی که دچار یبوست می شوند و یا دستگاه گوارشی ضعیفی دارند و هضم سختی انجام میدهند با مصرف روزانه تعداد پسته میتوانند باعث هضم بهتر غذا شوند.
بسیاری از خانمها به علت فعالیت بدنی کم، دچار چاقی مزمن مخصوصاً در نواحی شکم پهلو می شوند. این افراد برای اینکه از چاقی خود جلوگیری کنند، میتوانند روزانه با مصرف چند عدد پسته از گرسنگی خود جلوگیری کرده و از خوردن مواد غذایی مضر اجتناب کنند. چرا که پسته برخلاف آجیلهای دیگر مانند بادام و گردو از کالری و چربی کمتری برخوردار است و تنها با خوردن چند عدد پسته در روز احساس سیری در بدن به وجود می آید.
پسته به دلیل داشتن ویتامین A , E بسیار برای پوست مناسب می باشد و باعث بهبود مشکلات پوستی میشود. همچنین از پیری زودرس پوست هم جلوگیری میکند.
از جمله ویتامین هایی که در دوران بارداری به خانم ها پیشنهاد می شود، اسید فولیک می باشد. از آنجا که پسته دارای مقادیر زیادی اسید فولیک می باشد، خانم های باردار با مصرف روزانه مقداری پسته می توانند کمبود این ویتامین را در بدن خود جبران کنند.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!