پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است ؛
پزشکان و محققان طب سنتی، با اشاره به اینکه مغز پسته به علت داشتن آهن بالا خونساز است به کسانی که از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج میبرند توصیه به مصرف پسته میکنند. از نظر ایشان تقویت مغز و ذهن، باز کردن مجاری کبد، آرامش بخش قلب و آرام کردن اعصاب، تسکین دهنده سرفه، درمان اسهالهای معمولی و اسهال خونی از جمله خاصیتهای این آجیل پرخاصیت میباشد. البته باید توجه داشت که بسیاری از مطالب ارئه شده توسط این اشخاص اعتبار علمی نداشته و در هیچ محکمهای مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است.
پسته دارای پروتئین زیادی است و پروتئین هم یکی از مواد مغذی ضروی در دوران بارداری است و میتواند در رشد عضله و بافت یک کودک تاثیرگذار باشد. همچنین پسته میتواند به کاهش سطح کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب خون نیز کمک کند؛ بنابراین میتواند به کنترل سطح چربی در بارداری کمک نماید. وجود ویتامینهای آ و ای در پسته که دارای عوامل آنتیاکسیدانی هستند؛ سبب میشود تا مشکلات عفونی از بین رفته و حتی از بروز آنها نیز جلوگیری شود. برخی خانمهای باردار، ممکن است در این دوره به یبوست دچار شوند که یک مشکل رایج در دوران حاملگی است، پسته به عنوان یک منبع غنی از فیبر میتواند به جلوگیری از یبوست کمک زیادی کند.
حتماً میدانید که کودکان تا چه حد به مغز پسته علاقه دارند. البته علاقه آنان به پسته به خاطر طعم و مزه پسته بوده و یک کودک چیزی از خواص پسته نمیداند. با این حال بهتر است که والدین از فواید پسته برای رشد کودکان مطلع شوند تا بتوانند کودکان را به مصرف بیشتر آن تشویق کنند.
وجود کلسیم و آهن سبب میشود تا این آجیل نقش بسیار مهمی در استحکام استخوانها، دندانها و همچنین درمان بیماریهایی مانند کم خونیهای ناشی از فقر آهن موثر باشد. این دانه مغذی به علت غنی بودن از اسیدهای چرب امگا 3 به رشد مغز کودک کمک بسزایی میکند. البته مصرف پسته به تنهایی نمیتواند سبب جذب کافی آهن در بدن شود. پسته همراه با سایر مواد غذایی حاوی آهن است که به این موضوع کمک میکند.
کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد. پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند. این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .
مواد چرب 54 گرم کلسیم 130 میلی گرم فسفر 500 میلی گرم آهن 7/5 میلی گرم مواد نشاسته ای 15 گرم آب 5/2 گرم پروتئین 20 گرم پتاسیم 950 میلی گرم ویتامین آ 230 واحد ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان است. جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان می شود. برای استحکام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید. دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد. دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است. برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آنرا بنوشید.
روغن پسته یک مرطوب کننده مطلوب بوده و به سرعت جذب می شود و حالت چسبندگی ایجاد نمی کند و برای ماساژ صورت و بدن گزینه مناسبی است. اسیدهای چرب امگا6 آن اثر زخم های ناشی از اعمال جراحی را از بین برده و از چین و چروک دور چشم و صورت جلوگیری کرده و از همه مهم تر موها را شفاف می کند. مصرف خوراکی این روغن نیز جنبه درمانی داشته و فسفر آن هوش و حافظه را افزایش و اسیدفولیک آن به رشد و تکامل سیستم عصبی جنین کمک می کند
مغز پسته یکی از منابع غنی اسیدهای چرب مفید است، اما مصرف آن به افرادی که میزان تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمی شود، همچنین به دلیل هضم دشوار آن برای معده مناسب نیست. خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه های قرمز رنگ در پوست می شود .برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.خوردن پسته برای اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماریهای نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه مضر می باشد. همچنین مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!