پنج گونه مشترک از انجیر وجود دارد، هر نوع، طعم و شیرینی خاصی دارد و انواع این میوه شامل:
این انجیر پوستی سیاه و داخل صورتی رنگ است. آنها فوق العاده شیرین هستند. برای خوردن به عنوان یک دسر و یا مخلوط کردن در کیک یا دستور العمل کوکی برای افزایش طعم مناسب هستند.
گوشت بنفش رنگ و پوستی سبز رنگ دارند. آنها در میان تمام گونههای انجیر کمترین شیرینی را دارند.
در خارج سبز مایل به زرد است و داخل آن، کهربایی است. آنها در مقایسه با انواع دیگری از انجیر بزرگتر هستند و عطر و طعم منحصر به فرد و قوی دارند.
انجیر ترکی دارای پوست بنفش و گوشت قرمز است. عطر و طعم آنها ملایم و شیرینتر از انواع دیگر انجیرها است. آنها را در سالاد مصرف میکنند.
دارای پوست سبز روشن هستند و در داخل آن صورتی است. آنها نیز به عنوان انجیر سفید نامیده میشوند، زیرا بسیار سبک هستند. آنها بسیار شیرین هستند و میتوانند به عنوان یک دسر ساده میوه مصرف شود.
تقسیم بندی درخت انجیر بوده که با دسته بندی انواع انجیر خشک متفاوت میباشد
درخت انجیر با نام علمی فیکوس (Ficus) گیاهی از خانواده موراسه (Moracee) بوده و بیش از ۶۰۰ گونه مختلف دارد که اغلب آنها وحشی یا زینتی میباشند. انواع زینتی فیکوس بنگالنسیس (انجیر معابد) و فیکوس رلیگیوزا دو نوع از این گیاه بوده که در تزئینات و همچنین بهعنوان گیاه آپارتمانی کاربرد زیادی دارند. «فیکوس الاستیکا» نیز که به درخت کاتوچو معروف میباشد، هم زینتی بوده و هم کاربرد صنعتی دارد.
انواع انجیر قابل توجه از نظر میوه در باغبانی شامل انواع خوراکی و غیر خوراکی میباشد. نوع خوراکی از نظر گیاهشناسی به نام فیکوس کاریکا شناخته میشود. نوع غیر خوراکی مانند فیکوس کاریکا سیلوستره، در واقع درخت نر بوده که کاربرد بیشتر آنها، تلقیح انواع انجیر خوراکی میباشد. این نوع انجیر به نام « بر » معروف بوده که سه بار درسال ثمر میدهد و در واقع سه نوع ثمر زمستانه، بهاره و تابستانه دارد و از نوع بهاره آن برای گرده افشانی یا بهاصطلاح « بردهی انجیر خوراکی » استفاده میشود. ثمردهی مداوم درخت نر انجیر حتی در زمستان و در زمانی که هیچ گونه برگی بر روی درخت وجود ندارد یکی از عجایب طبیعت میباشد.
تولید محصول انواع انجیر خوراکی، در طول سال متفاوت بوده و در برخی یک مرحله و در برخی دیگر دو مرحله میباشد. اگر تنها یک مرحله محصول تولید کند، در تابستان میوه میدهد و اگر دو مرحله تولید محصول داشته باشد، مرحله نخست در بهار یا اوایل تابستان و مرحله دوم که محصول اصلی درخت میباشد در اواخر تابستان میرسد. با توجه به تولید میوه در سال و نیاز یا عدم نیاز به گردهافشانی جهت ماندن میوه بر روی درخت، نوع خوراکی انجیر به سه دسته معمولی، ازمیر و سانپدرو تقسیم شده که در زیر توضیح داده میشوند.
انجیرها یبوست را کاهش میدهند و سلامت کلی هضم را بهبود میبخشند. هر روز صبح انجیر مصرف کنید تا با مشکلات گوارشی خداحافظی کنید.
انجیرها سطوح تری گلیسیرید را در خون کاهش میدهند و به بهبود سلامت قلب کمک میکنند همچنین حاوی فنلها و اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶ هستند که خطر بیماری قلبی را کاهش میدهند.
انجیرها حاوی پکتین، فیبر محلول هستند که سطح کلسترول را کاهش میدهند. فیبر موجود در انجیر کلسترول بیش از حد در سیستم گوارش شما را از بین میبرد و آن را به روده منتقل میکند.
مصرف منظم انجیر میتواند خطر سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. فیبر در انجیر به سرعت به حذف زبالهها در بدن کمک میکند که برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ مفید است.
کودکان، نوجوانان در حال رشد و زنان باردار باید سطوح آهن خود را نظارت کنند تا از عوارض جلوگیری کنند. همچنین اگر بیمار هستید یا تحت عمل جراحی قرار داشته باشید، انجیر را در رژیم غذایی خود اضافه کنید تا میزان آهن در بدن شما افزایش یابد و مشکل را زودتر برطرف کنید.
نه تنها میوه، بلکه برگ نیز برای سلامت شما مفید است. برگهای انحیر دارای ویژگیهای شگفت انگیز هستند که به تنظیم میزان قند خون شما کمک میکند.
انجیرها از جمله میوههایی هستند که دارای بیشترین مقدار فیبر هستند و مشخص شد زنانی که در طول نوجوانی و جوانی انجیر مصرف کردهاند، در خطر کمتری برای ابتلا به سرطان سينه قرار دارند.
انجیر را میتوانید بهصورت خام یا خشک مصرف کنید. ارزش غذایی انجیر خام و خشک با هم متفاوت است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم انجیر خام کالری: ۷۴ کربوهیدرات: ۱۹ گرم پروتئین: ۰.۷ گرم چربی: ۰.۳ گرم فیبر: ۳ گرم پتاسیم: ۲۳۲ میلیگرم منگنز: ۰.۱ میلیگرم ویتامین کا: ۴.۷ میکروگرم ویتامین ب ۶: ۰.۱ میلیگرم منیزیم: ۱۷ میلیگرم کلسیم: ۳۵ میلیگرم تیامین: ۰.۱ میلیگرم ویتامین آ: سه درصد از نیاز روزانهی بدن ویتامین ث: ۲ میلیگرم ارزش غذایی انجیر خشک کالری: ۲۴۹ کربوهیدرات: ۶۳.۹ گرم پروتئین: ۳.۳ گرم چربی: ۰.۹ گرم فیبر: ۹.۸ گرم منگنز: ۰.۵ میلیگرم ویتامین کا: ۱۵.۶ میلیگرم پتاسیم: ۶۸۰ میلیگرم منیزیم: ۶۸ میلیگرم کلسیم: ۱۶۲ میلیگرم مس: ۰.۳ میلیگرم آهن: ۲ میلیگرم فسفر: ۶۷ میلیگرم ویتامین ب ۶: ۰.۱ میلیگرم تیامین: ۰.۱ میلیگرم ریبوفلاوین: ۰.۱ میلیگرم روی (زینک): ۰.۵ میلیگرم
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!