آجیل ها از مواد غذایی بسیار سالم و سرشار از ترکیبات مغذی و آنتی اکسیدان ها هستند که فواید زیادی برای بدن داشته و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را کاهش می دهند.
با این وجود آجیل منبع غنی چربی و کالری – دو ماده مغذی که به خودی خود از عوامل افزایش وزن و چاقی می باشند – نیز محسوب می شود و به همین دلیل بسیاری افراد از مصرف آن به شدت واهمه دارند.
آجیل ها سرشار از چربی و کالری هستند
آجیل دارای کالری فراوان است زیرا بخش عمده ای از این ماده غذایی را چربی تشکیل داده که منبع تولید انرژی بوده و هر 1 گرم آن حاوی حدود 9 کالری می باشد. این مقدار در مقایسه با 1 گرم کربوهیدرات یا پروتئین که تنها 4 کالری دارند مقدار قابل توجهی به نظر می رسد.
بیشتر چربی موجود در آجیل ها از نوع چربی های غیر اشباع می باشد که از بدن در برابر بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی محافظت می کند.
جالب است بدانید مقدار کالری و چربی موجود در هر 28 گرم آجیل های محبوب به صورت زیر است:
گردو: 183 کالری و 18 گرم چربی آجیل برزیلی: 184 کالری و 19 گرم چربی بادام: 161 کالری و 14 گرم چربی پسته: 156 کالری و 12 گرم چربی بادام هندی: 155 کالری و 12 گرم چربی
به دلیل سطح بالای چربی و کالری موجود در آجیل ها، بسیاری از مردم تصور می کنند اضافه کردن این مواد غذایی پرخاصیت باعث اضافه وزن آن ها خواهد شد،
مصرف منظم آجیل رابطه ای با اضافه وزن ندارد
نتایج چندین مطالعه نشان داده مصرف منظم آجیل هیچ ارتباطی با افزایش وزن نداشته و حتی از آن پیشگیری می کند.
به عنوان مثال مطالعه ای که طی 28 ماه روی 8.865 مرد و زن انجام شد نشان داده چاقی در افرادی که 2 یا چند وعده آجیل در هفته مصرف کرده اند نسبت به افرادی که هرگز یا به ندرت آجیل مصرف کرده اند 31 درصد کمتر بوده است.
همچنین بررسی انجام شده روی 36 مطالعه نشان داده مصرف منظم آجیل رابطه ای با افزایش وزن، شاخص توده بدن یا سایز دور کمر نداشته است.
در مطالعاتی که طی آن، شرکت کنندگان از رژیم غذایی سخت استفاده می کردند گزارشی مبنی بر این که مصرف انواع مختلف آجیل باعث افزایش وزن افراد شده باشد ارائه نشده است.
اگرچه تعداد کمی از محققان ادعا می کنند در مطالعات خود متوجه این افزایش وزن شده اند اما مقدار آن به قدری اندک بوده که در طولانی مدت چندان مهم و قابل توجه نخواهد بود.
مطالعات متعدد نشان داده مصرف منظم آجیل با کاهش وزن افراد رابطه دارد. اگرچه علت این مسئله تاکنون مشخص نشده اما ممکن است یک دلیل آن این باشد که افرادی که آجیل مصرف می کنند معمولا سبک زندگی سالم تری نیز انتخاب کرده اند.
برخی مطالعات انسانی نشان داده استفاده از آجیل به عنوان بخشی از رژیم غذایی کاهش وزن، نه تنها اثر منفی روی لاغری نخواهد داشت بلکه ممکن است باعث بهبود آن نیز شود، به عنوان مثال مطالعه انجام شده روی 65 فرد چاق یا دارای اضافه وزن، به مقایسه یک رژیم غذایی کم کالری حاوی بادام با یک رژیم غذایی کم کالری حاوی کربوهیدرات های پیچیده پرداخته است.
لازم به ذکر است هر دو گروه کالری، پروتئین، کلسترول و چربی اشباع شده یکسان مصرف کردند. در پایان دوره 24 هفته ای، افرادی که از رژیم غذایی حاوی بادام پیروی کردند 62 درصد کاهش در وزن و شاخص توده بدنی، 50 درصد کاهش در سایز دور کمر و 56 درصد کاهش در حجم چربی نسبت به گروه دیگر داشته اند.
مطالعات دیگر نیز نشان داده کاهش وزن در رژیم های غذایی که علاوه بر کنترل کالری، از آجیل نیز استفاده می کردند با میزان کاهش وزن در همان رژیم های غذایی بدون مصرف آجیل، یکسان و سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون در گروه اول نسبت به گروه دوم کاهش یافته بود.
یکی از میان وعدهها و تنقلاتی که بسیار مورد توجه دنیا به خصوص ایرانیان قرار گرفته است، آجیل است. شما حتماً در مناسبتهای مختلف از جمله یلدا و نوروز و مهمانیهای مختلف از آن استفاده کردهاید.
این خشکبار محبوب که شامل بسیاری مواد مقوی با ارزش غذایی بالا آجیل است را میتوان جایگزین بسیاری از تنقلات با ارزش غذایی پایین کرد. آجیل ترکیبی از مغزها و دانهها است که با توجه به سلایق میتواند بسیار متنوع باشد.
بادام زمینی، گردو، پسته، فندق، سویا، کشمش و غیره از جمله آجیلهایی هستند که بسیار مورد توجه قرار گرفته است و طرفداران زیادی را دارند. اما آجیل دارای چه مواد مغذی است که مورد توجه پزشکان و متخصصین تغذیه قرار گرفته است؟
آجیل یکی از بهترین منابع فیبر و پروتئین محسوب میشود و این یعنی بخش مهم و ضروری از رژیم غذایی افراد هستند. همچنین به عنوان ماده غذایی که کالری بالا و چربی زیاد دارند. به نظر میرسد که اگر میخواهید وزن خود را کم کنید باید تا حد امکان از آجیل دوری کنید.
چربی یکی دیگر از از موادی است که در آجیل وجود دارد؛ اما حضور چربی خود به تنهایی موجب افزایش وزن نمیشود؛ چرا که بدن به طور طبیعی به چربی نیاز دارد تا به طور صحیح و بدون مشکل وظایف خود را انجام دهد.
در هر حال مصرف بیش از حد از کالری به طور منظم اضافه وزن را به همراه خواهد داشت و این اهمیتی ندارد که این کالری از چه طریقی وارد بدن شود. مصرف به اندازه و متعادل آجیل میتواند نه تنها برای بدن مفید باشد بلکه هیچ عوارضی هم نداشته باشد.
یکی دیگر از نکاتی که هنگام استفاده از آجیل ها باید مد نظر قرار داد عدم استفاده از نوشیدنی های کافئین دار به همراه آن ها می باشد. لازم به ذکر می باشد که برای جهت شدن صورت از مصرف آب اجتناب نکنید.
از آنچه تاکنون گفتیم نتیجه می گیریم که آجیل هایی مانند پسته، بادام،فندق و گردو برای چاقی صورت مفید می باشد. اگر دوست دارید تا با چاق شدن صورت، بر زیبایی خود بیفزایید حتما از این آجیل ها استفاده کنید.
همچنین این آجیل ها باعث سلامتی نیز می شود. پس از آنها استفاده کنید تا سالمتر و زیباتر باشید!
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *