بادام هندی درختی گرمسیری و همیشه سبز است که دانهٔ بادام هندی و سیب بادام هندی را تولید می کند. این درخت می تواند تا 14 متر رشد پیدا کند. طبیعت بادام هندی گرم و خشک بوده است. کاشو یا بادام هندی به دلیل طعم منحصر به فردش یکی از آجیل های محبوب مردم کشور ما و دیگر کشورها است. این آجیل به شکل لوبیا یا بهتر است بگویم کلیوی شکل می باشد که در پایین یا زیر میوه ی درختی که بلارد نام دارد، یافت می شود. با این که بادام هندی متعلق به جنوب شرقی برزیل است اما در بین مردم تمام جهان محبوب است. در قرن 16 میلادی، پرتغالی ها این دانه را با خود به هند و برخی کشورهای آفریقایی بردند ، امروزه کشورهای هند، تانزانیا، موزامبیک، نیجریه و برزیل تولید کننده های بزرگ کاشو هستند ، در برخی کشورها مانند برزیل و نیجریه از این دانه، کره ی نرم خوش مزه ای درست می کنند که بسیار مطبوع است. این کره از چرخ کردن و فشرده شدن آن حاصل شود. بادام هندی، نوعی مغز دانه است که حاوی مس فراوان است و پوسته آن سم التهاب آور دارد و تماس آن با پوست باعث ناراحتی پوستی مانند سوزش و خارش می شود. به همین دلیل بادام هندی بدون پوست و خشک شده به بازار عرضه می شود.
- بادام هندی کلسترول ندارد. - برای حفظ سلامت لثه و دندان مفید است. - بادام هندی انرژی زاست. - حاوی چربی اشباع شده است که برای سلامت قلبی عروقی مفید است. - میزان بالای تری گلیسیرید را که با افزایش خطر بیماری قلبی ارتباط دارد، کاهش می دهد. - غنی از آنتی اکسیدان است که در از بین بردن رادیکال های آزاد موثر است. - منیزیم بادام هندی در ترکیب با کلسیم ماهیچه ها و استخوان های سالم بدن را محافظت می کند. - در ایجاد خواب منظم در زنان یائسه موثر است. - دارای انرژی و فیبر غذایی بالایی است. در صورت مصرف متعادل برای حفظ وزن مفید است. - سرشار از مس است و برای تولید انرژی و انعطاف پذیری بیشتر رگ های خونی، استخوان ها و مفصل ها ضروری است. - مصرف این گیاه به بدن کمک می کند تا جذب آهن به شکل بهتری صورت گیرد و باعث رشد استخوان و بافت پیوندی و تولید ملانین (رنگ دانه پوست و مو) می شود. از آنجا که در دمای اتاق سریع فاسد می شود، بهتر است آن را در یخچال نگه داری کنید.
- پیشگیری از سرطان ها - محافظت از قلب - کاهش فشار خون بالا - حفظ سلامت پوست و مو - حفظ سلامت استخوان ها - حفظ سلامتی مغز و اعصاب - پیشگیری از تولید سنگ صفرا - سرشار از آنتی اکسیدان ها - کمک به عملکرد هضم غذا - سرشار از ویتامین ها - حفظ سلامتی دندان ها و لثه ها - بهبود فرآیند خواب
رشد در گستره عمر، از پیش از تولد و با لقاح آغاز میشود و تا پایان زندگی ادامه دارد. دوره پیش از لقاح و باروری و تغذیه پدر و مادر نیز خیلی با اهمیت است اما در اینجا از آن صرف نظر میکنیم.
در این دوره، سرعت رشد نسبت به بقیه دورههای زندگی خیلی سریع است و البته رشد جنین کاملاً به مادر وابسته است.
رژیم غذایی نامناسب مادر در طول حاملگی باعث مشکلاتی در سلامتی نوزاد و نقص در اندامهای او بویژه دستگاه ایمنی میشود.
از بادام هندی با عنوان «قرص ویتامین» یاد میشود و به مصرف آن در دوران بارداری توصیه شده است؛ چون هم حاوی انواع ویتامین لازم برای رشد جنین است و هم انرژی و کالری کافی را به مادر میرساند.
در دو سال اول پس از تولد، رشد قد، مغز سر و ساختار عضلهها و چربیها به سرعت اتفاق میافتد. همچنین بچهها در این دوره، انرژی زیادی مصرف میکنند و گفته شده دوبرابر بزرگسالان به انرژی نیاز دارند. رشد حرکتی و ادراکی و استفاده از حواس نیز شروع میگردد.
رشد جسمانی نوزاد در این مرحله، در شش ماه نخست، به تغذیه با شیر مادر کاملاً وابسته است و سپس تغذیه کمکی شروع میشود و البته بهتر است دوران شیردهی تا پایان دوسالگی ادامه یابد.
در این دوران، مصرف بادام هندی برای نوزادان مجاز نیست اما مادر باید خوردن آن را ادامه دهد تا نیازهای کودک را از طریق شیر خودش تأمین کند.
بین دو تا ششسالگی، رشد استخوانبندی و دندانهای شیری مرحله مهم رشد جسمی است. در پایان این دوره، دندانهای اولیه از دست میرود و دندانهای دائمی جایگزین آن میگردد.
بادام هندی منبع کلسیم، منیزیم و پتاسیم است که برای رشد، سلامت و تقویت استخوانها و دندانهای کودک ضروری است.
همچنین در این سنین، رشد مغز به ۷۰ تا ۹۰ درصد وزن بزرگسالی میرسد که برای رشد شناختی و ادراکی آنها خیلی مهم است.
مغز به اسیدهای چرب سالم و غیر اشباع شده نیاز دارد که در آجیل چهار مغز که بادام هندی یک از مغزهای آن است موجود هست.
اشتهای بعضی از بچهها در پیشدبستانی کم میشود. در این حالت خوب است تعداد وعدهها بیشتر و حجم خوراکی کم گردد. بادام هندی را بچهها دوست دارند و میتواند یک میانوعده مقوی و مغذی برای آنها باشد.
رشد حرکتی درشت، مثل دویدن، پرتاپ کردن و دوچرخهسواری و مهارتهای حرکتی ظریف، مثل نقاشی کردن، در این دوره انرژی زیادی از کودکان میگیرد که باید با خوراکیهای پرکالری مثل بادام هندی تأمین شود.
یک نکته مهم در شکل مصرف مغزها مثل بادام هندی در کودکان این است که آنها را بهصورت پودر و مخلوط با شیر، ماست و…، یا خرد و ریز شده نه دانه کامل به کودک بدهند تا از خفگی آنها جلوگیری شود؛ زیرا بچهها در این سن آمادگی کافی برای جویدن و بلعیدن بعضی از آجیلها و مغزها را ندارند.
در سنین شش تا یازدهسالگی، رشد جسمانی و شناختی تکمیل میگردد. یکی از مهمترین اتفاقهای این دوره، یادگیری در مدرسه است.
کودکان دبستانی برای موفقیت در مدرسه و نیز فعالیت زیاد روزانه مثل بازی کردن، به انرژی زیادی احتیاج دارند. بعضی از بچهها در این سالها برای غذا خوردن بهخصوص وعده شام وقت نمیگذارند. در مقابل، بعضی از آنها به مصرف تنقلات رو میآورند و چاق میشوند.
در این مرحله، مصرف بادام هندی بهتنهایی یا در آجیل شور یا شیرین، میتواند انرژی لازم را به کودکان برساند، کمبود وعده غذایی را جبران کند و جایگزین مناسبی برای تنقلات باشد.
موضوع مهم دیگر در این دوران، پدیدار شدن تفاوتهای جنسی دختران و پسران است که مصرف بادام هندی برای رشد جنسی هردوی آنها مناسب است.
نکته مهمی را که در دوره دو تا ششسالگی درباره شکل مصرف مغزها و جلوگیری از خفگی کودکان تذکر داده شد در این دوره نیز دقت شود که اگر کودک توانایی بلعیدن آنها را ندارد به شکل پودر یا خردشده به آنها داده و برخوردن آنها نظارت شود.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!