پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
پسته تازه، در زمان و فصل برداشت آن در دسترس میباشد. پسته تازه سرشار از ویتامین و مواد مغذی طبیعی است. اما همین آجیل پرخاصیت هنگامی که فصلاش تمام میشود و به صورت خشکبار وارد بازار میگردد، نه تنها ممکن است بسیاری از خواص خود را از دست بدهد بلکه اگر در شرایط مناسب نگهداری نشده باشد میتواند حاوی سم افلاتوکسین نیز بشود.
پزشکان و محققان طب سنتی، با اشاره به اینکه مغز پسته به علت داشتن آهن بالا خونساز است به کسانی که از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج میبرند توصیه به مصرف پسته میکنند. از نظر ایشان تقویت مغز و ذهن، باز کردن مجاری کبد، آرامش بخش قلب و آرام کردن اعصاب، تسکین دهنده سرفه، درمان اسهالهای معمولی و اسهال خونی از جمله خاصیتهای این آجیل پرخاصیت میباشد. البته باید توجه داشت که بسیاری از مطالب ارئه شده توسط این اشخاص اعتبار علمی نداشته و در هیچ محکمهای مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است.
از سردرد ساده گرفته تا اسهال، همگی می توانند از علائم سرماخوردگی باشند. برای بهبود این بیماری و یا پیشگیری از آن مطالب فراوانی نوشته شده و از کتب قدیم تا تحقیقات امروزه، راه و روش های متفاوتی برای مقابله با سرماخوردگی می توانید پیدا کنید. وجه مشترک همه این روش ها بالا بردن قدرت سیستم ایمنی بدن با استفاده از انواع مواد غذایی و مکمل ها است.
انواع میوه ها و سبزیجات تازه برای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی مفید هستند. در این میان مغزها با داشتن عناصر کمیاب معدنی، انواع ویتامین ها و آنتی اکسیدان های متنوع یکی از گزینه های مناسب برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن به حساب می آیند.
در مورد نقش ویژه پسته برای سرماخوردگی، باید به ویتامین E موجود در آن اشاره کنیم. این ویتامین در تمام واکنش هایی که منجر به افزایش ایمنی بدن می شوند، نقش کلیدی دارد. مغزهایی مانند پسته برای سرماخوردگی بهتر از مکمل های شیمیایی هستند.
مغزها مانند بادام، بادام زمینی و پسته با داشتن مواد مغذی فراوان، ایمنی بدن را در برابر انواع باکتری ها و ویروس ها بالا برده و در ساخت سلول های دفاعی جدید و گلبول های قرمز به بدن کمک کنند. علاوه بر افزایش ایمنی عمومی بدن، با اثرات محافظتی خود برای سایر بافت ها و اندام ها مانند قلب، سلامت آنها را در برابر نفوذ مواد میکروبی حفظ می کنند.
حتماً میدانید که کودکان تا چه حد به مغز پسته علاقه دارند. البته علاقه آنان به پسته به خاطر طعم و مزه پسته بوده و یک کودک چیزی از خواص پسته نمیداند. با این حال بهتر است که والدین از فواید پسته برای رشد کودکان مطلع شوند تا بتوانند کودکان را به مصرف بیشتر آن تشویق کنند.
وجود کلسیم و آهن سبب میشود تا این آجیل نقش بسیار مهمی در استحکام استخوانها، دندانها و همچنین درمان بیماریهایی مانند کم خونیهای ناشی از فقر آهن موثر باشد. این دانه مغذی به علت غنی بودن از اسیدهای چرب امگا 3 به رشد مغز کودک کمک بسزایی میکند. البته مصرف پسته به تنهایی نمیتواند سبب جذب کافی آهن در بدن شود. پسته همراه با سایر مواد غذایی حاوی آهن است که به این موضوع کمک میکند.
کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد. پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند. این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .
مواد چرب 54 گرم کلسیم 130 میلی گرم فسفر 500 میلی گرم آهن 7/5 میلی گرم مواد نشاسته ای 15 گرم آب 5/2 گرم پروتئین 20 گرم پتاسیم 950 میلی گرم ویتامین آ 230 واحد ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!