شیوه زندگی و بویژه رژیم غذایی بر کنترل دیابت نوع 2 تأثیر قابل توجهی دارد. مغزها منبع خوبی برای تغذیه هستند و طیف وسیعی از منافع بهداشتی را ارائه می دهند. با این حال، برخی از انواع آجیل برای افراد مبتلا به دیابت مفیدتر است.
یک رژیم غذایی سالم می تواند به کنترل قند خون و کاهش خطر عوارض ناشی از دیابت کمک کند.آجیل یکی از غذاهای مختلفی است که انجمن دیابت آمریکا به عنوان مواد غذایی مفید برای افراد مبتلا به این بیماری معرفی کرده است.
آجیل حاوی مقادیر بالایی از چربی های مفید است. چربی های غیر اشباع موجود در آجیل، طیف وسیعی از اعمال مهم مانند رشد سلول ها و محافظت از اندام ها، از جمله قلب را انجام می دهند.برای مثال بادام می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.
همچنین مغزها غنی از پروتئین هستند که یکی از مواد مغذی ضروری می باشد و همچنین حاوی طیف وسیعی از مواد مغذی دیگری هستند که برای سلامت جسمی مهم می باشند، که از جمله می توان به: فیبر، ویتامین ها، مانند ویتامینE، فولات، تیامین، مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم، کاروتنوئیدها، آنتی اکسیدان ها و فیتواسترول ها اشاره کرد. با این حال، همه انواع مغزها برای افراد مبتلا به دیابت مفید نیستند، به عنوان مثال، مهم است که از آجیل شور استفاده نکنید زیرا نمک ممکن است خطر بروز عوارض را افزایش دهد .
در تحقیقی که اخیرا منتشر گردید، درباره ی منافع بالاتر مغزهای درختی مانند بادام درختی نسبت به بادام زمینی برای افراد مبتلا به این بیماری صحبت شد. یک مطالعه در سال 2011 نشان داد که افزودن بادام به رژیم های غذایی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 طی 12 هفته به طور معنی داری بر قند خون آنها تاثیر مثبتی گذاشته و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در این افراد کاهش می دهد.
در مطالعه ای که در سال 2017 انجام شد، تاثیر مصرف روزانه ی بادام در طی 24 هفته در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بررسی گردید. نویسندگان دریافتند که افزودن بادام به رژیم غذایی، کنترل قند خون را بهبود بخشیده و به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند.
بادام باعث کاهش سطح لیپوپروتئین با دانسیته ی کم یا LDL(عامل مسدود شدن عروق خونی) در خون می شود. همچنین مقدار لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا کلسترول خوب را افزایش می دهد که به کاهش کلسترول LDL از شریان ها کمک می کند. این تنها بخشی از دلایلی است که چرا بادام خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد.
پسته نسبتا از نظر انرژی متراکم است، اما حاوی مقادیر سالمی از فیبر و چربی های مفید است.
به عنوان بخشی از مطالعه ی سال 2015، محققان افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را یا با رژیم غذایی غنی شده با پسته یا رژیم معمولی دیابت برای بیش از 4 هفته تغذیه کردند.
آنها دریافتند که نسبت کلسترول HDL به LDL در گروه پسته نسبت به گروه رژیم معمول دیابتی بهبود یافته است. افراد گروه رژیم غذایی غنی شده با پسته، همچنین دارای سطوح تری گلیسیرید پایین تری بودند، که نشان دهنده ی سلامت بهتر قلب است.
آجیل حاوی مقادیر زیادی چربی مفید است. چربیهای اشباع نشده موجود در آجیلها تاثیر مهمی روی سلامت بدن، مانند کمک به رشد سلولها و محافظت از ارگانهای مهمی مانند قلب را بر عهده دارند. آجیلها غنی از پروتئین هستند. پروتئین یک ماده مغذی ضروری برای سلامت بدن به حساب میآید. همچنین آجیلها حاوی طیف وسیعی از مواد مغذی دیگری هستند که برای سلامت بدن بسیار ضروری میباشند. برخی از این مواد را در اینجا میآوریم.
فیبر ویتامین هایی مانند ویتامین E فولات تیامین مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم کاروتنوئیدها آنتی اکسیدانها فیتواسترولها
با این حال همه آجیلها برای افراد دیابتی مناسب نیستند. به عنوان مثال پرهیز از آجیلهای نمکی برای افراد دیابتی مهم میباشد، زیرا نمک میتواند خطر عوارض دیابت را افزایش دهد. بهترین آجیلها برای افراد دیابتی به قرار زیر است.
بادام برای افراد مبتلا به دیابت دارای خواص متعددی است. یک پژوهش در سال ۲۰۱۱ نشان داد که اضافه کردن بادام به مدت ۱۲ هفته به رژیم غذایی شرکتکنندگان مبتلا به دیابت نوع ۲ بر قند خون آنها تأثیر مثبت میگذارد و خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
مطالعه جدیدتری در سال ۲۰۱۷ تأثیر مصرف روزانه بادام برای بیش از ۲۴ هفته، در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را بررسی کرده است. پژوهشگران دریافتند که گنجاندن بادام در رژیم غذایی به کنترل سطح قند خون و کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک میکند.
بادام میزان کلسترول بد (LDL) را در بدن کاهش می دهد. LDL می تواند عروق بدن را مسدود کند. بادام میزان کلسترول HDL را افزایش میدهد و این به حذف کلسترول LDL از عروق کمک می کند. این بخشی از مکانیزمی است که بادام خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
پسته نسبتاً پرانرژی است، اما حاوی مقادیر مناسب فیبر و چربیهای مفید نیز هست. در بخشی از یک پژوهش در سال ۲۰۱۵، محققان طی ۴ هفته یک رژیم غذایی غنی از پسته یا یک رژیم غذایی معمولی را به شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع ۲ ارائه دادند.
آنها دریافتند که نسبت کلسترول HDL به کلسترول LDL در گروهی که پسته مصرف کرده بودند در مقایسه با گروهی که رژیم معمولی داشتند به طور قابل توجهی بهتر بود. همچنین کسانی که رژیم غذایی حاوی پسته داشتند، دارای سطح تری گلیسیرید کمتری بودند. این موضوع نشان دهنده افزایش سلامت قلب آنان بود.
بادام زمینی منبع خوبی از پروتئین و فیبر است. بادام زمینی می تواند به کاهش وزن کمک کند و بنابراین ممکن است خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
پژوهشی در سال ۲۰۱۳ به بررسی تأثیر بادام زمینی روی رژیم غذایی زنان چاقی که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند انجام گرفت.
پژوهشگران دریافتند که افزودن بادام زمینی به رژیم آنان به کنترل سطح قند خون و اشتهای آنها کمک میکند. این اثر بادام زمینی می تواند به کاهش وزن کمک کند. کاهش وزن نیز تأثیر قابل توجهی روی خطر دیابت دارد.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!