پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
به طور کلی خوردن پسته تا حد زیادی مکانیسم جذب در مواد قندی را کاهش می دهد و موجب می شود تا ساعاتی بعد از خوردن این آجیل خندان، بدن شما مواد قندی کمتری را جذب نمایید. با این کار مقدار قند خون کاهش پیدا کرده و دیابت به خوبی کنترل می شود؛ زیرا قند پسته یک منبع عالی برای تامین انرژی می باشد.
شاید برای شما جالب باشد که قند پسته تازه نسبت به پسته های مانده کمی بیشتر است، اما در مقایسه با بقیه خوراکی ها دارای قند کمتری می باشد. البته به دلیل وجود مواد نشاسته ای در پسته تازه موجب می شود تا قند پسته تازه تا حد زیادی کم شود و به همین دلیل پسته برای دیابت خوب است و این دسته از افراد به مقدار معینی می توانند از آن استفاده کنند.
خوردن یک مشت پسته به عنوان یک میان وعده در روز کم شایانی به سلامتی شما می کند. طبق تحقیقات پسته و دیابت بر یکیگر تاثیر می گذارند و پسته با کاهش روند جذب کربوهیدرات ها در بدن موجب پایین آمدن قند خون می شود. این آجیل دارای مقادیر زیادی پروتئین گیاهی، مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم است که موجب تامین نیازهای اساسی بدن می شود. لازم به ذکر است که پروتئین پسته به حدی بالاست که می تواند جایگزین گوشت و حبوبات باشد.
در بیماری دیابت، قند پیوندی با پروتئین تشکل می شود و به همین دلیل دیگر برای بدن غیر قابل استفاده می شود؛ به این فرایند گلیکاسیون می گویند. تحقیقات نشان داده است که آنتی آکسیدان های موجود در پسته برای دیابتی ها موجب کاهش میزان گلیکاسیون می شود. به همین دلیل است که پسته برای دیابت خوب است.
در بیماری دیابت، قند پیوندی با پروتئین تشکیل می دهد که برای بدن غیرقابل استفاده می شود. این فرایند گلیکاسیون نام دارد. اثبات شده است که آنتی اکسیدان های موجود در پسته برای کاهش نرخ گلیکاسیون مفید هستند. از اینرو این مغز برای کنترل دیابت مفید است. آجیل ها حاوی مقادیر زیادی چربی های مفید هستند.چربی های اشباع نشده موجود در آجیل طیف وسیعی از عملکردهای مهم مانند حمایت از رشد سلول و محافظت از اندام ها از جمله قلب را انجام می دهند.همچنین ، آجیل سرشار از پروتئین و حاوی طیف وسیعی از مواد مغذی دیگر است که برای سلامت جسم مهم هستند ، از جمله:
فیبر
ویتامین ها ، مانند ویتامین E
فولات
تیامین
مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم
کاروتنوئیدها
آنتی اکسیدان ها
فیتواسترول ها
با این حال ، هر نوع آجیلی برای مبتلایان به دیابت مناسب نیست. به عنوان مثال ، اجتناب از خوردن آجیل های نمکی برای افراد میتلا به بسیار مهم است زیرا نمک ممکن است خطر عوارض دیابت را افزایش دهد.پسته حاوی بسیاری از مواد مغذی مهم است.براساس اعلام وزارت کشاورزی آمریکا (USDA) ، ۱ اونس یا تقریباً ۲۹ گرم پسته ی خام حاوی:
کالری: ۱۵۹
پروتئین: ۵.۷۲گرم
چربی: ۱۲.۸۵گرم
کربوهیدرات: ۷.۷۰گرم
فیبر: ۳.۰۰گرم
قند: ۲.۱۷ گرم
منیزیم: ۳۴میلی گرم
پتاسیم: ۲۹۱میلی گرم
فسفر: ۱۳۹میلی گرم
ویتامین B6: ۰.۴۸۲ میلی گرم
تیامین: ۰.۲۴۷میلی گرم
یک وعده پسته حدود۳۷ درصد از میزان مورد نیاز روزانه به ویتامین B-6 برای بزرگسالان را تأمین می کند.
ویتامین B-6 به ویژه در رابطه با متابولیسم پروتئین و رشد و نمو بدن نقش اساسی دارد.
- جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است. - جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است. - مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند. - خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند. - مغز و ذهن را تقویت می کند. - پسته معده را تقویت می کند. - برای تسکین سرفه مفید است. - برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است. - برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود. - اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
- سرشار از مواد مغذی است
- کم کالری است
- سرشار از آنتی اکسیدان هاست
- برای سلامتی چشم مفید است
- برای سلامتی روده مفید است
- پروتئین زیادی برای گیاهخواران دارد
- برای کاهش وزن مفید است
- برای سلامتی قلب مفید است
- برای تعادل قند خون مفید است
- خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!