انجیر ها میتوانند تازه و یا خشک مصرف شوند و دارای طعم شیرین و مزایای سلامتی بسیاری هستند. مقدار بالای کلسیم، آهن و پتاسیم در انجیر خشک همراه با میزان بالای فیبر و چربی کم باعث میشود که موادی سالم به رژیم غذایی خود اضافه کنید. میتوانید آن را به تنهایی یا مخلوطی از ماست و سالاد یا بر روی غلات و بلغور جودوسر مصرف کنید.
آنها بیشتر از انجیر تازه کالری ایجاد میکنند که حدود 100 گرم از آن 220 کالری را بوجود می آورد.به جز کالری، شیرین هستند و دارای شاخص گلایسمیک، متوسط 61 و بار گلایسمی 16 هستند که زیاد است. بار گلایسمک بالای انجیر باعث افزایش سطح قند خون می شود زیرا انجیر خشک شده به سرعت سطح بالایی از قند موجود در بدن را آزاد میکند که ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید نباشد. غذاهای شیرین و با انرژی بالا را باید در اوایل روز بخورید، تا انرژی آزاد شده توسط آنها در طول روز سوزانده شود.
انجیر ها منبعی خوبی از فیبر های محلول می باشند که کمک میکند تا مدت طولانی سیر بمانید و یبوست را نیز درمان میکند.
انجیر ها سرشار از ویتامین های A ،B1، B2 منگنز، پتاسیم، منیزیم، مس، آهن و فسفر هستند.سطح بالای پتاسیم و سطح پایین سدیم برای افرادی که دارای فشار خون بالای هستند مناسب است.
کلسیم بالای موجود در انجیر باعث افزایش سلامتی استخوان ها میشود.
موکیلاژ بالای آن به درمان و محافظت از گلو درد کمک میکند.
- تاثیر بسیار زیاد در رشد و سلامت مو - بسیار مفید برای تقویت حافظه - تاثیر شگفت انگیز در حفظ سلامت دهان و دندان - رفع انواع تنگی نفس - افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن - کمک به هضم و گوارش - تنظیم کننده فشار خون - موثر در کاهش یا افزایش وزن - مناسب برای بیماری های پوستی
خوردن انجیر میتواند فواید زیادی برای یک زن باردار داشته باشد اما باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کرد. مصرف بیش از حد این میوه ممکن است عوارض جانبی خاصی در دوران بارداری داشته باشد. انجیر برای درمان رنگ دانههای پوستی ناشی از بارداری شناخته شده است. اما در موارد خاص، اگر مقدار زیادی از (psoralens) موجود در انجیر وارد بدن شوند، ممکن است باعث یک بیماری جدی پوستی به نام فتودرماتیت شود. انجیر به مقدار متوسط میتواند به کنترل فشار خون کمک کند. اما در صورت مصرف زیاد اثر عکس دارد. انجیر، در صورت مصرف بیش از حد، میتواند قند خون را کاهش دهد. واکنشهای آلرژیک بسیار غیرقابل پیش بینی است و ممکن است در هر نقطه از زمان برانگیخته شود. حتی در صورت عدم وجود سابقه آلرژی در مادر، بسیاری از اوقات، تغییرات هورمونی در دوران بارداری میتواند یک واکنش آلرژیک در مصرف انجیر را برانگیزد.
ادعا میشود که مواد مغذی و در نتیجه خواص انجیر خشک بیشتر از انجیر خام است. میتوانید برای خشک کردن انجیر مراحل زیر را طی کنید.
- اولین قدمی که باید برای خشک کردن انجیر انجام دهید این است که فر را روی ۶۰ درجهی سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود.
- مقدار مناسبی از انجیرها را بهطور کامل با آب بشویید و سپس آنها را خوب خشک کنید. انجیرها نصف کنید و سر آنها را ببرید و دور بیندازید.
- انجیرها را به سینی فر منتقل کنید و در فر قرار دهید. هر از گاهی با احتیاط درب فر را باز کرده و آنها را زیر و رو کنید.
- اجازه دهید انجیرها به مدت ۸ تا ۲۴ ساعت در فر بمانند تا به اندازهی کافی خشک شوند.
انجیر را میتوانید بهصورت خام یا خشک مصرف کنید. ارزش غذایی انجیر خام و خشک با هم متفاوت است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
کالری: ۷۴ کربوهیدرات: ۱۹ گرم پروتئین: ۰.۷ گرم چربی: ۰.۳ گرم فیبر: ۳ گرم پتاسیم: ۲۳۲ میلیگرم منگنز: ۰.۱ میلیگرم ویتامین کا: ۴.۷ میکروگرم ویتامین ب ۶: ۰.۱ میلیگرم منیزیم: ۱۷ میلیگرم کلسیم: ۳۵ میلیگرم تیامین: ۰.۱ میلیگرم ویتامین آ: سه درصد از نیاز روزانهی بدن ویتامین ث: ۲ میلیگرم
کالری: ۲۴۹ کربوهیدرات: ۶۳.۹ گرم پروتئین: ۳.۳ گرم چربی: ۰.۹ گرم فیبر: ۹.۸ گرم منگنز: ۰.۵ میلیگرم ویتامین کا: ۱۵.۶ میلیگرم پتاسیم: ۶۸۰ میلیگرم منیزیم: ۶۸ میلیگرم کلسیم: ۱۶۲ میلیگرم مس: ۰.۳ میلیگرم آهن: ۲ میلیگرم فسفر: ۶۷ میلیگرم ویتامین ب ۶: ۰.۱ میلیگرم تیامین: ۰.۱ میلیگرم ریبوفلاوین: ۰.۱ میلیگرم روی (زینک): ۰.۵ میلیگرم
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!