کشمش ها از خشک شدن انگورها در جلوی نور خورشید یا خشک کن تهیه می شوند، به طور طبیعی شیرین هستند و طعم آن به طور گسترده ای در پخت و پز غذایی در سراسر جهان، به ویژه در دسرها استفاده می شود.
اگرچه کشمش کوچک است، اما آنها سرشار از مواد مغذی می باشند. بر طبق گزارشات، کشمش ها به عنوان بخشی از گروه میوه محسوب می شوند. این میوه های خشک شده انرژی را افزایش می دهند و معمولا برای کوهنوردان، مسافرین یک تونیک سالم به حساب می آیند.
کشمش منبع خوبی از انرژی، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات ها است. آنها همچنین دارای قند و کالری زیادی هستند، اما هنوز هم دارای شاخص گلیسمی پایین هستند. کشمش حاوی کلسترول صفر و غنی از مواد مغذی مختلف است، که برای سلامتی بسیار مفید هستند و عبارتند از:
ویتامین ها:ویتامین c،فولات، تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین، ویتامین B-6 و پانتووتنیک اسید مواد معدنی:پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن، روی و سدیم
1. مویز 2. آفتابی 3. تیفی 4. زرد 5. سبز قلمی
این میوه خشک شده سرشار از مواد معدنی می باشد که دارای خواص بی شماری می باشد. با استفاده از این میوه شما می توانید بسیاری از بیماری های خود را درمان کنید. خواص کشمش به دلیل ترکیبات فوق العاده آن می باشد که غنی از مواد معدنی می باشد. ارزش غذایی ۱۰۰ گرم این میوه خشک شده دارای ۲۹۵ کالری می باشد.
ترکیبات ۱۰۰ گرم عبارتند از: • پتاسیم به مقدار ۲۳ درصد • کربوهیدارت ۲۶ درصد • ویتامین ث ۹ درصد • منیزیم ۷ درصد • ویتامین ب ۱۲ به مقدار ۱۰ درصد • فیبر موجود در این میوه ۲۸ درصد • پروتئین ۵ درصد • کلسیم ۲ درصد
از نظر طب سنتی طبیعت کشمش گرم و خشک می باشد.
هر ۱۰۰ گرم کشمش پلویی ۲۹۹ کالری دارد.
هر ۱۰۰ گرم کشمش طلایی ۳۰۲ کالری دارد.
هر ۱۰۰ گرم کشمش سبز ۳۲۵ کالری دارد.
هر ۱۰۰ گرم کشمش سیاه (مویز) ۲۸۳ کالری دارد.
هر ۱۰۰ گرم کشمش پخته ۲۱۹ کالری دارد.
هر ۱۰۰ گرم شیرینی کشمشی ۴۲۱ کالری دارد.
کشمش یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد.
بنابراین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می باشد.
مویز و کشمش از گروه خوراکیهای با طبع گرم است و واقعیت این است خوراکی های با طبع گرم به علت مغذی بودن،
ضعف و ناتوانی اعضای بدن همچون قلب، کبد، مغز و سیستم تناسلی را تامین می کند و با احیای نیرو، اثر بخشی خود را در افراد با مزاج متعادل و گرم بهتر از افراد سردمزاج نشان می دهد.
ترکیبات موجود در مویز می تواند از غلظت خون کاسته و به ارتجاعی بودن رگ ها کمک کند
و خون را با سرعت و نیروی بیشتری در سیستم تناسلی به حرکت درآورد.
مویز می تواند به پمپاژ قلب و عملکرد کبد کمک کرده و گرمی و حرارت را در سرتاسر بدن پخش کند.
مویز به دلیل داشتن ویتامین های گروه B از شدت استرس روابط جنسی می کاهد
و با تقویت مغز و اعصاب سبب افزایش قدرت فهم و درک و انگیزه می شود.
کشمش و مویز به دلیل غنی بودن از ریزمغذی ها برای کودکان در حال رشد
و دانش آموزان میان وعده تنقلی مناسب، اما بسیار پرکالری است.
مصرف روزانه و مرتب آن میتواند به تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر کمک کند.
کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.
کشمش برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد،
به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است. منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.
کشمش با وجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود،
حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند…
کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.
کشمش منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد.
عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.
کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد… ۶۰۰ گرم کشمش، ۹۰ درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند.
۱۰۰ گرم کشمش در حدود ۸۸/۱میلی گرم آهن دارد، در حالیکه ۱۰۰ گرم گوشت گاو بین ۴-۲ میلی گرم آهن دارد.
کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد.
فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.
آب 24 گرم هیدارت کربن 71/3 گرم پروتئین 1/2 گرم لیپید 0/5 گرم ویتامین ب1 0/015 میلی رگم ویتامین ب2 0/08 میلی گرم سدیم 30 میلی گرم پتاسیم 708 میلی گرم کلسیم 78 میلی گرم منیزیم 6 میلی گرم آهن 3/3 میلی گرم فسفر 129 میلی گرم انرژی 268 کیلو کالری
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!