خوردن گردو فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد، کاهش بیماری های قلبی، پیشگیری از سرطان و بهبود عملکرد مغز از فواید گردو است.گردوها برای پوست و بدن واقعاً عالی هستند و برای همین بسیاری از برندهای مراقبت از پوست و زیبایی محصولاتی شامل گردو دارند، چون غنی از مواد مغذی هستند که برای کارهای عادی زیبایی ما مفید هستند. گردوها همچنین برای مراقبت از مو عالی می باشند و بسیاری از شامپوها شامل عصاره های گردو و روغن گردو هستند چون مو را سالم نگه می دارند و آن ها را براق می کنند اما این تنها خواص گردو نیست
گردو منبع خوبی از برخی ویتامین ها و مواد معدنی است. از جمله ی آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ویتامین B6: این ویتامین به تقویت دستگاه ایمنی و سلامت دستگاه عصبی کمک می کند. کمبود این ویتامین باعث کم خونی (آنمی) می شود.
مس: مس موجود در گردو از مواد معدنی مفیدی است که موجب تقویت سلامت قلب ، بهبود به عملکرد دستگاه ایمنی بدن، استخوان ها و اعصاب نیز از سایر وظایف این ماده ی معدنی است.
اسید فولیک: با عنوان فولات و ویتامین B9 نیز شناخته می شود و کمبود این ویتامین در دوران بارداری باعث تولد نوزاد ناقص می شود.
ویتامین E: گردو محتوی مقدار زیادی از این شکل ویتامین E است که برای مبارزه بدن با سرطان نیاز است.
فسفر: نزدیک به 1٪ بدن ما را فسفر تشکیل می دهد. این ماده ی معدنی به طور عمده در استخوان ها یافت می شود و اهمیت خاصی در بدن دارند.
منگنز: بیشترین مقدار این ماده ی معدنی مهم در مغزها، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.
محمد بن ابراهیم جعفی گوید:مردی از دل پیچه شدید به امام رضا (علیه السلام) شکایت کرد زیرا داروهای زیادی مصرف کرده و این داروها درد او را برطرف نکرده بودند بلکه موجب افزایش درداو نیز شده بودند و خواست آن حضرت برایش دعا کند:
محمد بن ابراهیم گوید:امام رضا (علیه السلام) تبسمی کرده و فرمودند:وای بر تو! اگر من از خداوند بخواهم که آن برطرف شود همانا از خداوند می خواهم به حول قدرت خود آن را از تو برطرف گرداند.
سپس زمانی که دل پیچه تو شدید شد، گردو یی را داخل آتش کن تا حرارت به داخل آن برسد و همه پوستش را تغییر دهد و بعد آن را بخور که در همان ساعت دل پیچه ات آرام گیرد.
امیر المومنین (ع) فرمودند:خوردن گردو در تابستان سبب گرمی و حرارت جسم می شود و موجب پیدایش کورک و دمل و جوشهای چرکین در بدن می گردد اما مصرف آن در زمستان کلیه ها را گرم نگه می دارد و سردی و برودت را از بدن دفع می کند.
محمد گوید:به خدا سوگند یک بار آن را انجام دادم، دل پیچه از من برطرف شد به اذن عزوجل.
از دیدگاه طب سنتی گردو در درجه دوم گرمی و در درجه اول خشکی قرار دارد، هرچه خشک شود، حرارت آن زیاد شده و از رطوبت آن کاسته می شود.
گردوی در روغن پخته بسیار قابض است و برگ و پوست گردو هر دو بازدارنده نزیفند، سوخته پوست گردو خشکاننده است و گزش ندارد . تاثیر روغن گردوی کهنه چون تاثیر روغن زیت گردو گرم است و گرمی شکن آن برای گرمی داران اسکنجبین است و برای آنها که معدۀ ضعیف دارند باید گردو را در سرکه پرورش دهند .
گردو به دلیل خواص زیاد و تاثیر فوق العاده در بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه، کاملا شناخته شده است. جدا از این، گردو لیستی طولانی از فواید سلامتی نیز دارد که کم و بیش شناخته شده است. اما آیا میدانید بهترین زمان مصرف گردو چه زمانی است؟ در چه ساعاتی از شبانه روز باید گردو بخوریم تا نهایت فایده را برای بدن ما داشته باشد؟
به طور کلی معمول است که بهترین زمان برای مصرف گردو، اول صبح است. وقتی شما از خواب برمیخیزید و بعد از استحمام یا شستن دست و صورت خود، آماده خوردن صبحانه هستید بهتر است چند عدد گردو میل کرده و سپس سراغ وعده صبحانه بروید. خوردن گردو در این زمان میتواند حافظه شما را افزایش دهد و با از بین بردن ضعف های بدنی اول صبح، به شما قدرت و توان بیشتری برای آغاز روز ببخشد. در واقع اگر به دنبال این هستید که حداکثر سود را از خوردن گردو ببرید، صبح آن را مصرف کنید. خوردن گردو در وعده صبحانه در طولانی مدت با بدن شما جادو میکند و کیفیت زندگی روزمره شما را بهبود میبخشد.
اگرچه که خوردن گردو در هر زمانی از شبانه روز توصیه شده و فواید آن در ساعات مختلف، تغییر چندانی نخواهد کرد اما در ساعاتی از شبانه روز بهتر است که از خوردن گردو صرف نظر کنیم زیرا در این زمان ها، نخواهیم توانست از مزایای حداکثری آن بهره مند شویم.این زمان ها عبارتند از:
بهتر است شب هنگام قبل از خواب از خوردن مغزیجات از جمله گردو خودداری کنید به ویژه گردوی پخته شده. زیرا گردوی پخته شده و عطر و طعم دار به خاطر خوشمزگی باعث میشود حجم زیادی بخورید و در نهایت منجر به اختلالات خواب خواهد شد.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!