کشمش ها از خشک شدن انگورها در جلوی نور خورشید یا خشک کن تهیه می شوند، به طور طبیعی شیرین هستند و طعم آن به طور گسترده ای در پخت و پز غذایی در سراسر جهان، به ویژه در دسرها استفاده می شود.
اگرچه کشمش کوچک است، اما آنها سرشار از مواد مغذی می باشند. بر طبق گزارشات، کشمش ها به عنوان بخشی از گروه میوه محسوب می شوند. این میوه های خشک شده انرژی را افزایش می دهند و معمولا برای کوهنوردان، مسافرین یک تونیک سالم به حساب می آیند.
کشمش منبع خوبی از انرژی، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات ها است. آنها همچنین دارای قند و کالری زیادی هستند، اما هنوز هم دارای شاخص گلیسمی پایین هستند. کشمش حاوی کلسترول صفر و غنی از مواد مغذی مختلف است، که برای سلامتی بسیار مفید هستند و عبارتند از:
- ویتامین ها:ویتامین c،فولات، تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین، ویتامین B-6 و پانتووتنیک اسید - مواد معدنی:پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن، روی و سدیم
کشمش درست مانند انگور دارای موادی است که در هنگام دچار شدن به تب بدن را ایمن می کنند. ویتامین c و همچنین ویتامین های گروه ب از جمله موادی هستند که به مبارزه بدن با تب و عفونت ها کمک می کنند. البته باید توجه کرد که مصرف بیش از اندازه از کشمش در هنگام بیماری درست نمی باشد. زیرا کشمش نیز مانند تمام میوه های خشک قند دارد و نباید در مصرف آن زیادهروی نمود.
برای کاهش سرفه می توان از ترکیب خمیری کشمش ،خرما و فلفل سیاه استفاده کرد. مصرف سه بار به طور روزانه ازین ترکیب تاثیر بسزایی در کاهش سرفه خواهد داشت. البته نباید از این ترکیب برای سرفه های خشک استفاده شود.(می توان به جای فلفل سیاه از فلفل هندی نیز استفاده نمود)
کشمش به دلیل داشتن کاتچین می تواند با رادیکال های آزاد موجود در بدن مبارزه کرده
و آن ها را نابود کند. برای جلوگیری از سرطان مصرف کشمش مفید است.
شما برای اینکه به کبد خود کمک کنید می بایست غذاهایی را مصرف کنید که باعث دفع سموم از بدن شود ،
کشمش برای سم زدایی بدن بسیار موثر می باشد. سم زدایی بدن باعث می شود تا پوست شما شفاف تر شود.
کشمش به دلیل داشتن پتاسیم می تواند برای کلیه مفید باشد و از عود شدن بیماری سنگ کلیه پیشگیری کند.
کشمش حاوی مقادیر بالای ویتامین ها، اسید آمینه و مواد معدنی مانند سلنیوم و فسفر است
که جذب مواد مغذی دیگر و پروتئین ها را تسهیل می کند و باعث افزایش انرژی و افزایش قدرت بدنی ورزشکاران و بدنسازان می شود.
همچنین مقادیر بالای فروکتوز و گلوکز موجود در کشمش آن را به یکی
از بهترین مواد غذایی برای افزایش انرژی ورزشکاران و بدنسازان تبدیل کرده است.
هدف اصلی کبد حذف سمومی است که در بدن یافت می شوند و ممکن است به دلیل مصرف زیاد فرآورده های خوراکی حاوی مواد ناسالم تشکیل شده باشند.گاهی اوقات، محیطی که معمولا در معرض آن قرار داریم نیز می تواند تعداد سموم یافت شده در بدن را افزایش دهد. برای کمک به کبدتان و خارج کردن آن از زیر فشار دفع سموم، می توانید هر روز به اندازه ی کافی مصرف کنید، این کار تفاوت عظیمی ایجاد می کند. هرچه کبدتان در سم زدایی بهتر کار کند پوست تان شفاف تر خواهد بود.
می توانید کشمش را به قسمتی از رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید، برای صبحانه به جای شکر یا هرگونه شیرینی از کشمش استفاده کنید. برای شام می توانید آن را روی سیب زمینی پخته یا سبزیجات بریزید. در سالاد از آن استفاده کنید، که طعم لذت بخشی را می دهد. می توانید از آن روی کلوچه و پنکیک های خود به عنوان شیرین کننده استفاده کنید و سعی کنید مصرف شکر تصفیه شده را تا حد ممکن کاهش دهید. می توانید به عنوان میان وعده ای میوه های خشک را در رژیم غذایی روزانه تان بگنجانید. شکلات های کشمشی نیز پر از انرژی هستند.
بهترین حالت نگهداری این است که آن را در یک مکان خشک و خنک بگذارید. اگر بیش از دو ماه آن را نگهداری می کنید بهتر است آن را در یک ظرف دردار بگذارید و در یخچال آن را نگهداری کنید، به این ترتیب حتی زمان بیش تری قابل استفاده هستند. اگر شما کشمش را برای مصرف بعدتان می خواهید، توصیه می شود که آن را داخل یخچال بگذارید.شما می توانید آن ها را در یخچال تا یک سال و در فریزر تا دو سال نگه دارید. ذخیره سازی طولانی مدت ممکن است منجر به کریستالیزه شدن (کریستالیزاسیون یا بلوری شدن) محتوای قند کشمش شود. برای جلوگیری از کریستالیزاسیون، کشمش ها را از ظرف دردار به یک کیسه ی ذخیره سازی انتقال دهید و تا آن جا که ممکن است هوای داخل کیسه را خارج کنید. کیسه را به درستی مهر و موم کنید و آن را در یخچال یا کابینت آشپزخانه قرار دهید. این باعث می شود که کشمش بلوری یا کهنه نشود. شما حتی می توانید آن ها را در آب گرم بشویید تا کریستال های شان را جدا کنید.
- کشمش برای سلامت قلب مفید است؟ بله، حاوی مواد مغذی است که به حفظ سلامت قلب کمک می کند و باعث کاهش فشار خون می شود، اگر شما از فشار خون بالا رنج می برید باید روزانه 8 تا 10 عدد کشمش را صبح ها مصرف کنید، اما اگر این تعداد بیش از حد شود برای سلامت قلب مضر است.
- خوردن کشمش به طور مرتب برای معده بسیار مفید است و سلامت گوارشی شما را بهبود می بخشد، اما این وضعیت عمدتاً به دلیل وجود الیاف رژیمی یا همان فیبر است. الیاف رژیمی که در کشمش وجود دارد به عنوان یک ملین طبیعی استفاده می شود، بدین معنا که حرکت روده را بهبود می بخشد و مانع از ایجاد یبوست می شود و در درمان سایر مشکلات دستگاه گوارش نیز مانند سندروم روده تحریک پذیر، گاز معده و نفخ تاثیرگذار است. - اگرچه فیبرهای رژیمی برای گوارش ما مناسب هستند، اما توصیه می شود که آنها را در حد متعادل مصرف کنید و بیش از حد نخورید، این به این دلیل است که مصرف بیش از حد الیاف برای سلامت گوارشی شما مضر است و ممکن است که منجر به ضعف جذب مواد مغذی، گاز روده، انسداد روده ای و غیره شود.
کشمش غنی از آنتی اکسیدان های مختلف مانند:ویتامین C و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانال مانند :پلی فنل ها و بیوفلاونوئید ها هستند، این ترکیبات سلول ها را از آسیب های اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد در بدن محافظت می کند و خطر ابتلا به سرطان های مختلف را کاهش می دهد. اگرچه آنتی اکسیدان ها برای بدن ما مناسب هستند و مزایای متعددی دارند، اما مصرف آنها در طی مدت زمان طولانی ممکن است به سیستم بدن آسیب برساند.
بارداری مرحله مهمی در زندگی هر زن است و در این مرحله برای زن بسیار مهم است که از یک رژیم غذایی متعادل و پر از مواد مغذی لذت ببرد.مواد مغذی که مادر می خورد نه تنها سلامت او را تعیین می کند بلکه برای سلامت جنین نیز بسیار تاثیرگذار خواهد بود، اگرچه کشمش برای این دوره مناسب است، اما توصیه می شود که از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنید، زیرا ممکن است باعث ناراحتی معده، اسهال و سایر مشکلات گوارشی مانند گاز و نفخ معده شود. به همین دلیل به مادران باردار و شیرده توصیه می شود که میزان استاندارد آن را با پزشک خود بررسی کنند.
مصرف کشمش باید در حدود 30 گرم در روز محدود شود.
کشمش به شما کمک می کند تا مایعات موجود در بدن جذب شود و یبوست را کاهش میدهد.
آنها کالری بسیار بالایی دارند، در صورتی که مصرف بیش از حد داشته باشد، ممکن است باعث اضافه وزن سریع شود.
میوه های خشک حاوی بیشترین مقدار فروکتوز ( قند میوه ) هستند، که با سطح بالای تری گلیسیرید مرتبط است یک مطالعه می گوید سطح بالا تری گلیسیریدها می تواند احتمال ابتلا به دیابت را افزایش دهد.
برخی افراد نسبت به کشمش واکنش آلرژیک دارند مانند:خس خس سینه، مشکلات تنفسی، اسهال و تب.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!