پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
پسته تازه، در زمان و فصل برداشت آن در دسترس میباشد. پسته تازه سرشار از ویتامین و مواد مغذی طبیعی است. اما همین آجیل پرخاصیت هنگامی که فصلاش تمام میشود و به صورت خشکبار وارد بازار میگردد، نه تنها ممکن است بسیاری از خواص خود را از دست بدهد بلکه اگر در شرایط مناسب نگهداری نشده باشد میتواند حاوی سم افلاتوکسین نیز بشود.
پزشکان و محققان طب سنتی، با اشاره به اینکه مغز پسته به علت داشتن آهن بالا خونساز است به کسانی که از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج میبرند توصیه به مصرف پسته میکنند. از نظر ایشان تقویت مغز و ذهن، باز کردن مجاری کبد، آرامش بخش قلب و آرام کردن اعصاب، تسکین دهنده سرفه، درمان اسهالهای معمولی و اسهال خونی از جمله خاصیتهای این آجیل پرخاصیت میباشد. البته باید توجه داشت که بسیاری از مطالب ارئه شده توسط این اشخاص اعتبار علمی نداشته و در هیچ محکمهای مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است.
پسته دارای پروتئین زیادی است و پروتئین هم یکی از مواد مغذی ضروی در دوران بارداری است و میتواند در رشد عضله و بافت یک کودک تاثیرگذار باشد. همچنین پسته میتواند به کاهش سطح کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب خون نیز کمک کند؛ بنابراین میتواند به کنترل سطح چربی در بارداری کمک نماید. وجود ویتامینهای آ و ای در پسته که دارای عوامل آنتیاکسیدانی هستند؛ سبب میشود تا مشکلات عفونی از بین رفته و حتی از بروز آنها نیز جلوگیری شود. برخی خانمهای باردار، ممکن است در این دوره به یبوست دچار شوند که یک مشکل رایج در دوران حاملگی است، پسته به عنوان یک منبع غنی از فیبر میتواند به جلوگیری از یبوست کمک زیادی کند.
- جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است. - جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است. - مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند. - خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند. - مغز و ذهن را تقویت می کند. - پسته معده را تقویت می کند. - برای تسکین سرفه مفید است. - برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است. - برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود. - اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
- کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد. - پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند. - این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .
مواد چرب 54 گرم کلسیم 130 میلی گرم فسفر 500 میلی گرم آهن 7/5 میلی گرم مواد نشاسته ای 15 گرم آب 5/2 گرم پروتئین 20 گرم پتاسیم 950 میلی گرم ویتامین آ 230 واحد ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!