پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است
- کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه چربی و فیبرهای رژیمی می باشد.
- پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند.
- این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است
این دانه حاوی میزان قابلتوجهی از ویتامین B6 هست که برای چندین عملکرد بدن از جمله تنظیم قند خون و تشکیل هموگلوبین نقش مهمی داره. چون که این ماده با کمک به انتقال اکسیژن از طریق خون به سلولها، جریان خون رو تقویت میکنه. همچنین باعث سلامت سیستم ایمنی و عصبی میشه.
پسته ترکیبات گیاهی فراوانی رو در بر داره که بهعنوان آنتیاکسیدان عمل میکنن. ویتامین E، پلی فنولها و کاروتنوئیدهای لوتئین و زاگزانتین از آنتیاکسیدانهای موجود در این آجیل هستن که با کاهش خطر ابتلا به سرطان در ارتباط هستن و از آسیب سلولی جلوگیری میکنن.
مطالعات نشون داده افرادی که هر روز یک یا دو وعده از این دانه مغذی میخورن، مقادیر بیشتری از لوتئین و توکوفرول از انواع آنتیاکسیدان رو دریافت میکنن. این خواص پسته همچنین تاثیر بسیار مهمی بر سلامت چشم داره. جالب اینجاست که آنتیاکسیدانهای این دانه مفید، در معده بهخوبی هضم میشن و به همین دلیل شانس بیشتری برای جذب در بدن دارن.
اغلب آجیلها کالری بالایی دارن، درحالیکه پسته از این قاعده مستثنی هست. به همین دلیل استفاده از اون برای سلامتی بهراحتی امکان پذیره، در عین حالی که کالری روزانه افراد حفظ میشه. همچنین این دانه مفید بعد از بادام جایگاه بیشترین میزان پروتئین رو به خودش اختصاص داده. اسیدهای آمینه از عناصر سازنده پروتئین هستن که در مقایسه با مغزهای دیگه در این میوه خشکبار خوراکی بیشتره. این نوع اسیدآمینه از ضروریات بدن محسوب میشن که متاسفانه اندام انسان قادر به ساختش نیستن.
بنابراین با گنجاندن اونها در رژیم غذایی میشه از خواص پسته بهرهمند شد. بهعنوان مثال یکی از انواع نیمهضروری اسیدآمینهها ال-آرژنین هست که در بدن به اکسید نیتریک تبدیل میشه. این ترکیب با گشاد کردن رگهای خونی به بهبود جریان خون کمک میکنه.
این دانه کوچک در هر وعده ۱۳ گرم چربی به بدن شما منتقل میکنه که از چربیهای اشباع و غیراشباع هستن. در این رابطه باید بدونین چربیهای اشباع نشده برای سلامت قلب مزایای مطلوبی رو به همراه دارن. تحقیقات تایید کردن که افزودن خواص پسته به رژیم غذایی سالم حتی به کاهش سطح کلسترول اکسید شده یا همون LDL که برای بدن مضره، کمک میکنه. این به دلیل سطح بالای چربی اشباع نشده این مغز مقوی هست که در کنترل و جلوگیری از افزایش کلسترول نقش داره.
لوتئین و زاگزانتین از آنتیاکسیدانهای ضروری برای سلامت چشم هستن. این دانه مغذی هم منبعی غنی و مورد اعتماد از این دو ماده محسوب میشه. طبق نظر انجمن بیناییسنجی آمریکا، این دو نوع آنتیاکسیدان احتمال بروز بیماریهای چشم از جمله دژنراسیون ماکولا و آب مروارید رو کاهش میدن. بد نیست بدونین این دو بیماری یکی از مهمترین دلایل نابینایی هستن. همچنین چشمان شما رو در برابر آسیبهای ناشی از نور آبی که منجر به اختلال در بینایی میشه، دور نگه میداره. از اینرو داشتن رژیم غذایی سالم همراه با خواص پسته بهترین راه برای جلوگیری از ظهور بیماریهای چشمی هست.
مواد چرب 54 گرم کلسیم 130 میلی گرم فسفر 500 میلی گرم آهن 7/5 میلی گرم مواد نشاسته ای 15 گرم آب 5/2 گرم پروتئین 20 گرم پتاسیم 950 میلی گرم ویتامین آ 230 واحد ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!