پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
پسته تازه، در زمان و فصل برداشت آن در دسترس میباشد. پسته تازه سرشار از ویتامین و مواد مغذی طبیعی است. اما همین آجیل پرخاصیت هنگامی که فصلاش تمام میشود و به صورت خشکبار وارد بازار میگردد، نه تنها ممکن است بسیاری از خواص خود را از دست بدهد بلکه اگر در شرایط مناسب نگهداری نشده باشد میتواند حاوی سم افلاتوکسین نیز بشود.
پوسته های پسته حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان هستند. این آنتی اکسیدان ها ،رادیکال های آزادی را که از متابولیسم سلولی تشکیل می شوند، خنثی می کند. که این رادیکال ها باعث ایجاد بیماری های قلبی و سرطانی می شود.
مصرف روزانه ال دی ال یا کلسترول بد را در بدن کاهش می دهد . این آجیل یک منبع غنی از اسید آمینه می باشد، که مانع از تشدید عروق و تشکیل لخته های خون می شود .
برای کسانی که رژیم غذایی دارند ،پسته یک انتخاب عالی می باشد . پسته دارای کالری کم، پروتئین زیاد، چربی های اشباع شده و نشده کم می باشد. که همه برای حفظ وزن ایده آل بسیار مناسب هستند .
پسته حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئید، مانند :لوتئین و زاکستین است. این آنتی اکسیدان ها در کاهش خطر ابتلا به بیماری ماکولا در سالمندان کمک می کنند.
پسته یک منبع عالی از فیبر رژیمی می باشد که در عملکرد سیستم گوارش تاثیر مثبت دارد.
پسته حاوی مقدار زیادی مس است که در جذب آهن بیشتر از مواد غذایی به بدن کمک می کند. و این می تواند شانس مبارزه با بیماری هایی مانند کم خونی را افزایش دهد . زیرا تعداد هموگلوبین ها را زیاد میکند و باعث افزایش جریان خون می شود.
اغلب آجیلها کالری بالایی دارن، درحالیکه پسته از این قاعده مستثنی هست. به همین دلیل استفاده از اون برای سلامتی بهراحتی امکان پذیره، در عین حالی که کالری روزانه افراد حفظ میشه. همچنین این دانه مفید بعد از بادام جایگاه بیشترین میزان پروتئین رو به خودش اختصاص داده. اسیدهای آمینه از عناصر سازنده پروتئین هستن که در مقایسه با مغزهای دیگه در این میوه خشکبار خوراکی بیشتره. این نوع اسیدآمینه از ضروریات بدن محسوب میشن که متاسفانه اندام انسان قادر به ساختش نیستن.
بنابراین با گنجاندن اونها در رژیم غذایی میشه از خواص پسته بهرهمند شد. بهعنوان مثال یکی از انواع نیمهضروری اسیدآمینهها ال-آرژنین هست که در بدن به اکسید نیتریک تبدیل میشه. این ترکیب با گشاد کردن رگهای خونی به بهبود جریان خون کمک میکنه.
این دانه کوچک در هر وعده ۱۳ گرم چربی به بدن شما منتقل میکنه که از چربیهای اشباع و غیراشباع هستن. در این رابطه باید بدونین چربیهای اشباع نشده برای سلامت قلب مزایای مطلوبی رو به همراه دارن. تحقیقات تایید کردن که افزودن خواص پسته به رژیم غذایی سالم حتی به کاهش سطح کلسترول اکسید شده یا همون LDL که برای بدن مضره، کمک میکنه. این به دلیل سطح بالای چربی اشباع نشده این مغز مقوی هست که در کنترل و جلوگیری از افزایش کلسترول نقش داره.
لوتئین و زاگزانتین از آنتیاکسیدانهای ضروری برای سلامت چشم هستن. این دانه مغذی هم منبعی غنی و مورد اعتماد از این دو ماده محسوب میشه. طبق نظر انجمن بیناییسنجی آمریکا، این دو نوع آنتیاکسیدان احتمال بروز بیماریهای چشم از جمله دژنراسیون ماکولا و آب مروارید رو کاهش میدن. بد نیست بدونین این دو بیماری یکی از مهمترین دلایل نابینایی هستن. همچنین چشمان شما رو در برابر آسیبهای ناشی از نور آبی که منجر به اختلال در بینایی میشه، دور نگه میداره. از اینرو داشتن رژیم غذایی سالم همراه با خواص پسته بهترین راه برای جلوگیری از ظهور بیماریهای چشمی هست.
مواد چرب 54 گرم کلسیم 130 میلی گرم فسفر 500 میلی گرم آهن 7/5 میلی گرم مواد نشاسته ای 15 گرم آب 5/2 گرم پروتئین 20 گرم پتاسیم 950 میلی گرم ویتامین آ 230 واحد ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *