پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
پزشکان و محققان طب سنتی، با اشاره به اینکه مغز پسته به علت داشتن آهن بالا خونساز است به کسانی که از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج میبرند توصیه به مصرف پسته میکنند. از نظر ایشان تقویت مغز و ذهن، باز کردن مجاری کبد، آرامش بخش قلب و آرام کردن اعصاب، تسکین دهنده سرفه، درمان اسهالهای معمولی و اسهال خونی از جمله خاصیتهای این آجیل پرخاصیت میباشد.
پسته دارای پروتئین زیادی است و پروتئین هم یکی از مواد مغذی ضروی در دوران بارداری است و میتواند در رشد عضله و بافت یک کودک تاثیرگذار باشد. همچنین پسته میتواند به کاهش سطح کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب خون نیز کمک کند؛ بنابراین میتواند به کنترل سطح چربی در بارداری کمک نماید. وجود ویتامینهای آ و ای در پسته که دارای عوامل آنتیاکسیدانی هستند؛ سبب میشود تا مشکلات عفونی از بین رفته و حتی از بروز آنها نیز جلوگیری شود. برخی خانمهای باردار، ممکن است در این دوره به یبوست دچار شوند که یک مشکل رایج در دوران حاملگی است، پسته به عنوان یک منبع غنی از فیبر میتواند به جلوگیری از یبوست کمک زیادی کند.
حتماً میدانید که کودکان تا چه حد به مغز پسته علاقه دارند. البته علاقه آنان به پسته به خاطر طعم و مزه پسته بوده و یک کودک چیزی از خواص پسته نمیداند. با این حال بهتر است که والدین از فواید پسته برای رشد کودکان مطلع شوند تا بتوانند کودکان را به مصرف بیشتر آن تشویق کنند.
وجود کلسیم و آهن سبب میشود تا این آجیل نقش بسیار مهمی در استحکام استخوانها، دندانها و همچنین درمان بیماریهایی مانند کم خونیهای ناشی از فقر آهن موثر باشد. این دانه مغذی به علت غنی بودن از اسیدهای چرب امگا 3 به رشد مغز کودک کمک بسزایی میکند. البته مصرف پسته به تنهایی نمیتواند سبب جذب کافی آهن در بدن شود. پسته همراه با سایر مواد غذایی حاوی آهن است که به این موضوع کمک میکند.
از خواص پسته برای لاغری و کاهش وزن نمیتوان چشم پوشی کرد. این موضوع یک واقعیت است که همه مغزهای خوراکی کالری بالایی دارند، با این حال آجیلها به دلیل برخی خواص خود اگر به درستی و همراه با یک رژیم کم کالری مصرف شوند منجر به کاهش وزن نیز میشوند. در واقع فیبر موجود در پسته میتواند سبب بهبود فرآیند گوارش، جلوگیری از ابتلا به یبوست و خروج مواد زائد بدن به دلیل ارتقای عملکرد روده شود. همچنین پروتئین و فیبر فراوان موجود در این خوراکی میتواند به افزایش مدت زمان احساس سیری شما کمک کرده و از این طریق نیز منجر به کاهش وزن گردد.
کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد. پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند. این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .
مواد چرب 54 گرم کلسیم 130 میلی گرم فسفر 500 میلی گرم آهن 7/5 میلی گرم مواد نشاسته ای 15 گرم آب 5/2 گرم پروتئین 20 گرم پتاسیم 950 میلی گرم ویتامین آ 230 واحد ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.. مغز و ذهن را تقویت می کند. پسته معده را تقویت می کند. برای تسکین سرفه مفید است. برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است. برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود. اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!