پسته یکی از خوشمزه ترین ، مغزها و عضو جدانشدنی آجیل است که خواص فراوانی برای سلامتی دارد . پسته از حدود هفت هزار سال قبل از میلاد از خوراکی های محبوب بشر بوده و امروزه نیز از آن به صورت بوداده، خام، تازه، خلال شده، کره پسته و ... و نیز طعم دهنده در داخل شکلات ها، بستنی ها، شیرینی ها، دسرها، پلوها، خورش ها و... استفاده می شود.
از نظر طب سنتی طبع مغز پسته گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست . این افراد برای رفع گرمی و خشکی آن می توانند پسته را همراه با سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمایند.
مصرف منظم و متوسط پسته برای مدیریت وزن بسیار مفید است چرا که این پسته ها ما را به مدت طولانی تری سیر نگه می دارند و میل ما به خوردن دوباره کاهش می یابد و در نتیجه چاقی را کنترل می کند. با این حال، باید به خاطر داشته باشید که پسته از کالری بالایی برخوردار است و 100 گرم پسته می تواند حدود 562 کالری را تأمین کند، که این حتی بیش از یک چهارم از کالری مورد نیاز روزانه بدن ما (براساس رژیم غذایی 2000 کالری) است.
پسته به شکل طبیعی حاوی مقدار زیادی سدیم نیست و در حقیقت مقدار سدیم موجود در پسته های طبیعی تقریباً 0 تا 2 میلی گرم سدیم در هر اونس پسته است. با این حال، پسته های بو داده سرشار از سدیم می باشند (حدود 121 میلی گرم سدیم در هر اونس) زیرا آنها با نمک ترکیب می شوند (که منبع اصلی سدیم است).
این سطح سدیم بد نیست و در حقیقت بدن ما به حدود 1500 میلی گرم تا 2400 میلی گرم سدیم در روز نیاز دارد زیرا سدیم نقش مهمی در حفظ تعادل الکترولیت بدن دارد و همچنین به انتقال ضربان های عصبی به عضلات کمک می کند. انقباضات، نیز فشار خون را تحت تأثیر قرار می دهد.
با این حال، مصرف سدیم بیش از حد خطرناک است زیرا باعث بالا رفتن فشار خون می شود و همچنین خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را نیز افزایش می دهد.
فیبرهای غذایی موجود در پسته، آن را برای معده ما بسیار مفید می سازد؛ زیرا این گیاه در حفظ صحیح حرکت روده ما و دور ماندن از یبوست نقش مهمی دارند و در نتیجه سیستم گوارشی ما را سالم نگه می دارند.
افرادی که به فروکتان حساسیت دارند باید از مصرف پسته خودداری کنند زیرا این امر می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند نفخ، اسهال، یبوست، و درد شکم شود. بسته به مقدار پسته های مصرف شده، این واکنش های آلرژیک می توانند خفیف یا شدید باشند.
ممکن است باعث ایجاد واکنش های آلرژیک به گروه آجیل ها شود
افرادی که به گروه آجیل ها حساسیت دارند (مانند حساسیت به بادام ، گردو ، بادام زمینی ، فندق و غیره) باید از خوردن پسته خودداری کنند زیرا احتمالاً به پسته نیز حساسیت خواهند داشت..
برخی از علائم رایج آلرژی به آجیل شامل ایجاد لکه های قرمز پوست ،درد شکم، اسهال، حالت تهوع، گرفتگی، استفراغ، مشکل در بلع، خارش دهان، گلو، چشم، پوست و نواحی دیگر بدن، مشکل در تنفس، احتقان بینی و غیره می باشد.
در بعضی موارد، آلرژی به آجیل می تواند کشنده باشد و باعث ایجاد شوک آنافیلاکسی شود، که یک واکنش آلرژیک تهدید کننده زندگی است که می تواند باعث ایجاد مشکل در تنفس، فشار خون پایین، بیهوش شدن، ضربان ضعیف قلب و غیره شود و گاهی اوقات حتی می تواند باعث مرگ شود.
لازم به یادآوری است که پتاسیم بیش از حد برای کلیه های ما بد است و افرادی که از بیماری کلیوی رنج می برند باید از مصرف زیاد پتاسیم در رژیم غذایی خودداری کنند زیرا کلیه های آنها در از بین بردن پتاسیم اضافی از بدنشان چندان مؤثر عمل نمی کند.
پتاسیم بیش از حد نه تنها برای کلیه ها مضر است بلکه می تواند تهوع، ضعف، نبض آهسته، ضربان قلب نامنظم، نارسایی قلبی، کم آبی، دیابت نوع 1، بیماری آدیسون و خونریزی داخلی ایجاد کند. به دلیل خطرات سلامتی ناشی از مصرف مقادیر زیاد پتاسیم، برای ما مهم است که مطمئن شویم که ما به مقدار کم، پسته می خوریم.
مصرف متوسط پسته نه تنها برای افرادی که از بیماری کلیوی رنج می برند بلکه برای افراد سالم که می خواهند خود را از خطر سنگ کلیه نجات دهند نیز سودمند است.
این بدان دلیل است که پسته حاوی مقدار متوسط اگزالات در حدود 10 تا 25 میلی گرم در هر اونس) و متیونین (که به سیستئین، یک اسید آمینه تبدیل می شود) است و مصرف آنها به مقدار زیاد ممکن است خطر ابتلا به سنگ اگزالات کلسیم و سنگ کلیه کیستین را افزایش دهد.
- کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد. - پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند. - این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است
مواد چرب 54 گرم کلسیم 130 میلی گرم فسفر 500 میلی گرم آهن 7/5 میلی گرم مواد نشاسته ای 15 گرم آب 5/2 گرم پروتئین 20 گرم پتاسیم 950 میلی گرم ویتامین آ 230 واحد ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!