پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
حاوی مواد مغذی،مانند:
کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد. پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند. این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .
مواد چرب 54 گرم کلسیم 130 میلی گرم فسفر 500 میلی گرم آهن 7/5 میلی گرم مواد نشاسته ای 15 گرم آب 5/2 گرم پروتئین 20 گرم پتاسیم 950 میلی گرم ویتامین آ 230 واحد ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
این نوع پسته به دلیل داشتن طعم فوق العاده و شکل زیبایش مرغوب است. مزه استثنایی آن موجب محبوبیت آن شده است و همچنین سرشار از اسید چرب امگا ۳ است. پسته احمدآقایی به نسبت پسته اکبری کوچک تر و نسبت به نوع فندقی بزرگ تر و کشیده تر می باشد.
مناسب برای تهیه خلال خوشمزه ترین نوع پسته داشتن شهرت داخلی و خارجی ظاهری زیبا، یکدست و کشیده داشتن پوست قرمز رنگ در زمان رسیدن قرمز رنگ بودن روی مغز پسته سبز یشمی بودن رنگ مغز پسته سفید استخوانی بودن رنگ پوسته سخت پسته
به طور کلی پسته رقم احمدآقایی جز ارقام کم تا متوسط رشد محسوب می شود و در ضمن غالبیت انتهایی قوی و عادت رشد درخت گسترده است. برگ های این نوع درخت کوچک و حدود ۶۰ درصد برگ ها سه برگچه ای هستند. شکل برگچه انتهایی تخم مرغی و بزرگ تر از برگ های جانبی است. شکل میوه آن بادامی و رنگ پوستش سفید و زرد رنگ است.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!