روشهای زیادی برای خلال کردن پسته وجود داره اما ما یکی از سادهترین و سریعترین روشها رو به شما آموزش میدیم. بر خلاف انواع روشها که با جوشاندن پسته، طعم و خواص اون کاهش پیدا میکنه از یک روش بسیار ساده و کاربردی برای خلال کردن پستهها استفاده میکنیم. پس برای آماده کردن یک خلال پسته خوشرنگ و خوش طعم با ما همرا باشید.
اگرروزهای اول مهر سری به میوه فروشیها و میدانهای تره و بار بزنید به وفور پستهتَر میبینید. با توجه به شرایط مختلف آب و هوایی و برداشت پسته در شهرهای مختلف کشور، معمولا در اکثر مناطق در دو ماه شهریور و مهر، بیش از هر زمان دیگری این محصول در بازار وجود دارد. بهطبع با توجه به فراوانی این محصول، قیمت آن نیز در این ماهها به حداقل خود میرسد. این بازه دوماهه بهترین زمان تهیه کردن پسته خام (تر) برای خشک کردن و استفاده در مابقی ایام سال است.
ما حساب کتاب کردیم، دیدیم اگر پسته خام رو بخرید و حوصله خلال کردن اونرو داشته باشید، بهطور متوسط تقریبا ۲.۵ برابر حالتی که مستیقیما خلال پسته میخرید، از این محصول عایدتون میشه. تازه اگر خلال پستهای که بیرون میخرید قاطی نداشته باشه. از طرفی با توجه به شرایط اقتصادی این روزها و نرخ قیمت بالای پسته خشک و خلال پسته، امکان خرید اون برای بسیاری از خانوادهها میسر نیست. پسته علاوه بر طعم بینظیرش و با توجه به رنگ سبز دلنشینش میتونه گزینه خیلی مناسبی برای تزیین بیشتر غذاها و دسرها باشه و به شما برای شیککردن و خوشمرهتر کردن غذاها کمک میکنه. برای کدبانوهایی که به شیرینیپزی و پختن کیک عادت دارن خلال پسته یکی از مواد مهمه که شاید این روزا جاشون تو آشپزخونه حالی باشه. همچنین از پوستش میتونین مربای خوشمزه درست کنین.
در اولین مرحله باید پوست نازک و میوهایی پستهها را جدا کنیم. بعد از این مرحله نوبت به جدا کردن پوسته استخوانی پستهها میرسد. بهتره برای راحتتر انجام دادن این مرحله تقریبا یک ساعت اونهارو توی هوا آزاد قرار بدیم تا پوستشون یهکم خشکتر بشه و مغزهارو بتونیم سالم از بینشون در بیاریم. بعد از جدا سازی پوسته استخونی پستهها ،مغز پستههامونرو توی کاسه آب (ترجیحا خنک) میریزیم. توجه داشته باشید مراحل رو پشت سر هم انجام بدید. مثلا اول پوست میوهای، بعد پوست استخوانی بعد که این مرحله پوستگیری انجام شد همه پستههای مغز شده رو با هم توی کاسه آب بریزید. پستههای مغز شده باید نیمساعت توی آب غوطهور بشن.وقتی پستهها توی آب میمونن باعث میشه آب بین پسته و پوسته قرار بگیره. همین دلیل موجب میشه خیلی راحت بتونیم پستهها رو از پوسته سوم خارج کنیم.
حالا یک چاقو بردارید و دونهدونه پستهها رو در بیارید و از وسط و پایین پسته یک قاچ کوچیک روی اون بزنید. به اندازهای که یهکم پوست پسته پاره بشه کافیه. یکی از زمانگیرترین مرحلهها و شاید میتونم بگم سختترین مرحله ها همین مرحله است که باید با یک چاقو تیز پوست پستههارو پاره کنیم و با فشار بین دو انگشت مغز سبز و خوشطعم پسته رو در بیاریم. اگر توی این مرحله دو نفر باشید خیلی سرعت کار بالا میره. یک نفر پستهها رو قاچ بزنه و یک نفر پوستشون رو بکنه. اگر کندن پوست بعضیهاشون سخت بود، انگشتهاتون رو توی آب زنید. خیسی به همین اندازه برای کندن پوست کافیه. تا اینجا اصطلاحاً پستههامون سهپوسته شدن. بعد از این مرحله باید با چاقو مغزهامون رو به صورت خلال برش بزنیم (دقت کنید که زیاد نازک خلال نکنید چون بعد از خشک شدن درصدی از آب پستهها تبخیر میشه و باعث میشه که خلالها باریکتر و کوچکتر بشن) در مرحله پایانی خلالکردنمون، برای خشک کردن از یه پارچه نخی باید کمک بگیریم. خلالها رو روی اون پهن میکنیم (در محیطی خنک و خشک و ترجیحا در معرض باد کولر یا پنکه) بین سه تا جهار روز به همین شکل رها میکنیم تا خوب مغزها خشک شوند (در طی این مدت روزی چندبار خلال هامون رو زیر و رو میکنیم). بهتره برای نگهداری مغزها اونها رو یا توی کیسه نخی یا توی شیشه بریزیم و توی یخچال بذاریم.
برای تهیه خلال پسته بهتر است از پسته های قزوینی استفاده کنید زیرا پسته قزوین سبز رنگ است ولی بقیه پسته ها رو به رنگ زرد است. به اندازه مورد نیازتان پسته مغز کنید می توانید هم از پسته تازه و هم از پسته خشک استفاده کنید. پسته ها را داخل آب مقداری آب جوش بریزید و اجازه بدهید چند قل بخورد تا حدی که پوست آن راحت جدا شود اگر زیاد بجوشد رنگ پسته ها بر می گردد. پسته ها را داخل آبکش بریزید تا زیاد داخل آب جوش نمانند اگر مقدار پسته ها زیاد است و تا زمانی که بخواهید که پوستشان را بکنید خشک می شوند آن ها را درون آب قرار بدهید تا پوستشان تازه بماند. بعد از پوست کندن پسته ها آن ها را درون آب یخ قرار بدهید این باعث می شود مغز پسته ها باز شوند و به صورت لپه شوند و رنگ آن ها خوش رنگ شود. سپس مغزهای پسته را با یک چاقوی بسیار تیز و تخته خلال کنید اگر چاقو تیز نباشد هنگام خلال کردن پسته، خلال ها خرد می شوند. سپس داخل سینی یا سبدی دستمالی نخی و تمیز پهن کنید و خلال پسته ها را روی آن پهن کنید و بعد در مکانی به دور از نور خورشید و در هوای آزاد اجازه بدهید خشک شوند.
- فراموش نکنید مغز پسته ها را تکان بدهید تا بهتر خشک شوند. - اگر خلال پسته ها در آفتاب خشک شوند رنگ آن ها زرد می شود. - دقت کنید که خلال ها وقتی خشک شوند کمی کوچک تر می شوند چون آب درونی آن ها را از دست می دهد. - خلال بادام را هم به همین روش در خانه تهیه کنید.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!