صغری راغبی، در خصوص رژیم غذایی مناسب در ایام شیوع ویروس کرونا گفت: عادتهای غذایی مناسب که موجب تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن میشود، نقش بسزایی در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای تنفسی از جمله بیماری ویروس کرونا دارد که بدین منظور باید بدن از یک تغذیه سالم و صحیح برخوردار باشد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند وی افزود: تامین مایعات کافی از اهمیت بالایی برخوردار است و حتی اگر احساس تشنگی و گرسنگی نکنیم باید به فاصله هر ۱۵ دقیقه بین ۶۰ تا ۱۲۰ سی سی مایعات ترجیحا آب بنوشیم.
کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: مصرف پروتئینهایی که دارای ارزش بیولوژیکی بالایی هستند مانند سفیده تخم مرغ و یا پروتئینی که در انواع گوشتها وجود دارد؛ ترجیحا گوشتهای سفید مانند مرغ یا گوشت ماکیان و ماهی میتواند تامینکننده نیاز پروتئین بدن باشد.
راغبی ادامه داد: در صورتی که بدن دچار کمبود پروتئین شود و در معرض سوء تغذیه ناشی از کمبود پروتئین قرار گیرد، سیستم ایمنی کاهش پیدا کرده و در نتیجه ریسک ابتلا به انواع بیماریها خصوصا بیماریهای عفونی افزایش پیدا میکند.
وی تصریح کرد: گوشتهای قرمز حاوی چربیهای اشباع بوده و میزان التهاب بدن را افزایش میدهد؛ لذا ترجیحا مصرف آن را باید محدود کنیم، مصرف انواع مغزها مانند گردو و پسته نیز به دلیل دارا بودن ریزمغذیهای مناسب، در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش به سزایی دارد.
کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: مواد غذایی دارای روی، سلنیوم و امگا ۳ ، مصرف لبنیات به صورت کم چرب، مصرف انواع میوهجات و سبزی ترجیحا با رنگهای نارنجی، قرمز یا حتی بنفش پررنگ به دلیل داشتن آنتی اکسیدانهایی که در این دسته از میوه جات وجود دارد، باعث افزایش سیستم ایمنی بدن میشود.
راغبی ادامه داد: مصرف منابع حاوی ویتامین ۶B که در تخم مرغ، مرغ، ماهی، قارچ، حبوبات و آجیل وجود دارد، مصرف غلات کامل سبوسدار مانند نانهای سبوسدار حاوی ویتامینهای گروه B و سلنیوم توصیه میشود.
وی افزود: همچنین روغن مصرفی در این ایام باید از نوع روغنهای گیاهی نظیر کانولا و روغن زیتون به دلیل داشتن امگا ۳ و ویتامین E در پخت و پز غذا و سالاد باشد.
کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خاطرنشان کرد: نیازهای تغذیهای ما میتواند در زمان ابتلا به ویروس کرونا کمک کند این بیماری را به شکل حاد و شدید نگیریم و بتوانیم شرایط را راحتتر تحمل کنیم.
پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
پزشکان و محققان طب سنتی، با اشاره به اینکه مغز پسته به علت داشتن آهن بالا خونساز است به کسانی که از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج میبرند توصیه به مصرف پسته میکنند. از نظر ایشان تقویت مغز و ذهن، باز کردن مجاری کبد، آرامش بخش قلب و آرام کردن اعصاب، تسکین دهنده سرفه، درمان اسهالهای معمولی و اسهال خونی از جمله خاصیتهای این آجیل پرخاصیت میباشد.
پسته دارای پروتئین زیادی است و پروتئین هم یکی از مواد مغذی ضروی در دوران بارداری است و میتواند در رشد عضله و بافت یک کودک تاثیرگذار باشد. همچنین پسته میتواند به کاهش سطح کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب خون نیز کمک کند؛ بنابراین میتواند به کنترل سطح چربی در بارداری کمک نماید. وجود ویتامینهای آ و ای در پسته که دارای عوامل آنتیاکسیدانی هستند؛ سبب میشود تا مشکلات عفونی از بین رفته و حتی از بروز آنها نیز جلوگیری شود. برخی خانمهای باردار، ممکن است در این دوره به یبوست دچار شوند که یک مشکل رایج در دوران حاملگی است، پسته به عنوان یک منبع غنی از فیبر میتواند به جلوگیری از یبوست کمک زیادی کند.
حتماً میدانید که کودکان تا چه حد به مغز پسته علاقه دارند. البته علاقه آنان به پسته به خاطر طعم و مزه پسته بوده و یک کودک چیزی از خواص پسته نمیداند. با این حال بهتر است که والدین از فواید پسته برای رشد کودکان مطلع شوند تا بتوانند کودکان را به مصرف بیشتر آن تشویق کنند.
وجود کلسیم و آهن سبب میشود تا این آجیل نقش بسیار مهمی در استحکام استخوانها، دندانها و همچنین درمان بیماریهایی مانند کم خونیهای ناشی از فقر آهن موثر باشد. این دانه مغذی به علت غنی بودن از اسیدهای چرب امگا 3 به رشد مغز کودک کمک بسزایی میکند. البته مصرف پسته به تنهایی نمیتواند سبب جذب کافی آهن در بدن شود. پسته همراه با سایر مواد غذایی حاوی آهن است که به این موضوع کمک میکند.
پسته های اکبری حاوی مقادیر بسیاری از مواد معدنی مختلف، ویتامین ها و مواد مغذی هستند که برای بدن بسیار مفید است و ارزش غذایی بسیار زیادی دارند.
از انواع بیماری های خطرناک مختلف که با شنیدن نام آنها نیز اندکی ترس به جانمان می افتد، سرطان، بیماری های قلبی و عروقی و انواع تومور، از بیماری هایی هستند که به دلیل وجود ماده ای در بدن به نام رادیکال های آزاد به وجود می آیند و بسیار خطرناک هستند. این مواد تاثیر مستقیم در سلول های بدن ما می گذارند و به این روش انسان به بیماری های بالا دچار می شود.
اما راه مبارزه با رادیکال های آزاد، مصرف مواد غذایی است که آنتی اکسیدان داشته باشند زیرا آنتی اکسیدان ها در بدن به مبارزه با رادیکال های آزاد می پردازند. پسته اکبری مقدار بسیار زیادی از لوتئین، زآگزانتین و دوکاروتنوئید را داراست که در بدن به مبارزه با رادیکال های آزاد می پردازند و برای سلامت چشم نیز بسیار مفیدند.
یکی از مواد مغذی که در پسته به وفور پیدا می شود فیبر است. فیبر خوراکی نوعی ماده مغذی است که احساس سیری در بدن را به وجود می آورد و در اشتها شما تاثیر دارد. مصرف مقدار مناسبی از پسته در طول روز می تواند اشتهای شما را کم کند و به این شکل در کنترل وزن شما نیز موثر باشد.
این ماده غذایی بسیاری از مواد معدنی و پروتئین هایی که گیاه خواران یا اشخاصی که از محصولات فرآورده حیوانی استفاده نمی کنند را در خود دارد و می تواند یک منبع مفید غذایی برای این افراد باشد.
حاوی مواد مغذی،مانند:
کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد. پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند. این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .
مواد چرب 54 گرم کلسیم 130 میلی گرم فسفر 500 میلی گرم آهن 7/5 میلی گرم مواد نشاسته ای 15 گرم آب 5/2 گرم پروتئین 20 گرم پتاسیم 950 میلی گرم ویتامین آ 230 واحد ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند. خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند. مغز و ذهن را تقویت می کند. پسته معده را تقویت می کند. برای تسکین سرفه مفید است. برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است. برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود. اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
خرید آجیل و خشکبار نیاز بهدقت فراوان دارد زیرا تازگی و مرغوبیت آنها بسیار پراهمیت است. با خرید آنلاین آجیل، خشکبار و میوههای خشک در وقت خود صرفهجویی کنید و در کوتاهترین زمان سفارشهای خود را تحویل بگیرید. فروشگاه اینترنتی آجیل کام بهترین و تازهترین آجیل و خشکبار را گردآوری کرده است تا همهی افراد بتوانند یک خرید آنلاین مطمئن را تجربه کنند.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!