ادویه جات جایگاه مهمی در پخت و پز باستان و قرون وسطی داشتند. دستورالعمل های یونان و رم کلاسیک طعم های تند را ترجیح می دهند. در حالی که غذاهای مربوط به قرون وسطی به غذاهای شیرین و معطر منجر می شوند. استعمار اسپانیا و پرتغال در قاره آمریکا فلفل چیلی را که میزان استقبال آن در آسیا و آفریقا به میزان قابل توجهی بیشتر از اروپا بود، به گردش در آورد
ادویه یک دانه، میوه، ریشه، پوست یا سایر مواد گیاهی است که در درجه اول در آشپزی برای طعم دادن یا رنگ آمیزی غذا استفاده می شود. ادویه را از گیاهان، برگها، گلها، یا ساقه های گیاهان که برای طعم دادن یا به عنوان چاشنی استفاده می شوند، متمایز می کنند. از ادویه جات گاهی اوقات در پزشکی، آیین های مذهبی، مواد آرایشی یا تولید عطر استفاده می شود.
پسته خوب خریدن قلقهای خاصی دارد که مهمترینش همان پسته خام است. اگر پسته خام بماند بوی کهنگی و شکل آن جلبتوجه میکند بنابراین همه پستههای خام با کیفیت واقعی به خریدار عرضه میشوند برای همین اگر پول خوبی میدهید بهتر است پسته خام بخرید چون پسته خام با کیفیت برداشت همان سال است. اما اگر به هر دلیلی به خریدن پسته خام علاقه ندارید باید به دنبال شنیدن صدای پسته باشید.
برای خریدن هر پسته یک مشت از آن را در دستتان بگیرید و نزدیک گوشتان تکان دهید اگر صدای ترق و تروق مغز پستهها زیاد بود یعنی مغز در پوسته پسته صدای زیادی ایجاد میکرد باید بدانید که پسته آب خندان به دستتان دادهاند. اما برخی از فروشندگان پسته از این هم پا را فراتر میگذارند و هنگام بو دادن به همراه جوهر لیمو و نمک کمی هم نشاسته قاطی مواد میکنند و بدینترتیب مغز پستههای آب خندان به پوسته میچسبد و در هنگام تکان دادن صدایی از آن بیرون نمیآید.
پسته تازه، در زمان و فصل برداشت آن در دسترس میباشد. پسته تازه سرشار از ویتامین و مواد مغذی طبیعی است. اما همین آجیل پرخاصیت هنگامی که فصلاش تمام میشود و به صورت خشکبار وارد بازار میگردد، نه تنها ممکن است بسیاری از خواص خود را از دست بدهد بلکه اگر در شرایط مناسب نگهداری نشده باشد میتواند حاوی سم افلاتوکسین نیز بشود.
پزشکان و محققان طب سنتی، با اشاره به اینکه مغز پسته به علت داشتن آهن بالا خونساز است به کسانی که از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج میبرند توصیه به مصرف پسته میکنند. از نظر ایشان تقویت مغز و ذهن، باز کردن مجاری کبد، آرامش بخش قلب و آرام کردن اعصاب، تسکین دهنده سرفه، درمان اسهالهای معمولی و اسهال خونی از جمله خاصیتهای این آجیل پرخاصیت میباشد. البته باید توجه داشت که بسیاری از مطالب ارئه شده توسط این اشخاص اعتبار علمی نداشته و در هیچ محکمهای مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است.
پسته دارای پروتئین زیادی است و پروتئین هم یکی از مواد مغذی ضروی در دوران بارداری است و میتواند در رشد عضله و بافت یک کودک تاثیرگذار باشد. همچنین پسته میتواند به کاهش سطح کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب خون نیز کمک کند؛ بنابراین میتواند به کنترل سطح چربی در بارداری کمک نماید. وجود ویتامینهای آ و ای در پسته که دارای عوامل آنتیاکسیدانی هستند؛ سبب میشود تا مشکلات عفونی از بین رفته و حتی از بروز آنها نیز جلوگیری شود. برخی خانمهای باردار، ممکن است در این دوره به یبوست دچار شوند که یک مشکل رایج در دوران حاملگی است، پسته به عنوان یک منبع غنی از فیبر میتواند به جلوگیری از یبوست کمک زیادی کند.
آیا تابهحال درمورد فواید پسته تازه برای کودکان در حال رشد چیزی شنیدهاید؟
حتماً میدانید که کودکان تا چه حد به مغز پسته علاقه دارند. البته علاقه آنان به پسته به خاطر طعم و مزه پسته بوده و یک کودک چیزی از خواص پسته نمیداند. با این حال بهتر است که والدین از فواید پسته برای رشد کودکان مطلع شوند تا بتوانند کودکان را به مصرف بیشتر آن تشویق کنند.
وجود کلسیم و آهن سبب میشود تا این آجیل نقش بسیار مهمی در استحکام استخوانها، دندانها و همچنین درمان بیماریهایی مانند کم خونیهای ناشی از فقر آهن موثر باشد. این دانه مغذی به علت غنی بودن از اسیدهای چرب امگا 3 به رشد مغز کودک کمک بسزایی میکند. البته مصرف پسته به تنهایی نمیتواند سبب جذب کافی آهن در بدن شود. پسته همراه با سایر مواد غذایی حاوی آهن است که به این موضوع کمک میکند.
از خواص پسته برای لاغری و کاهش وزن نمیتوان چشم پوشی کرد. این موضوع یک واقعیت است که همه مغزهای خوراکی کالری بالایی دارند، با این حال آجیلها به دلیل برخی خواص خود اگر به درستی و همراه با یک رژیم کم کالری مصرف شوند منجر به کاهش وزن نیز میشوند. در واقع فیبر موجود در پسته میتواند سبب بهبود فرآیند گوارش، جلوگیری از ابتلا به یبوست و خروج مواد زائد بدن به دلیل ارتقای عملکرد روده شود. همچنین پروتئین و فیبر فراوان موجود در این خوراکی میتواند به افزایش مدت زمان احساس سیری شما کمک کرده و از این طریق نیز منجر به کاهش وزن گردد.
به طور کلی دو نوع پسته در بازار حال حاضر کشور ما موجود است:
پسته های خام به دلیل آنکه قبل از عرضه تحت هیچ عملیاتی قرار نمیگیرند طعم واقعی خود را در اختیار خریدار می گذارند. اگر این نوع پسته در یک محل برای مدت زیادی بماند، بوی ماندگی و کهنگی می گیرد و خریدار به هیچ عنوان به سمت آن نمی رود.
پسته هایی که قبل از فروش تحت عملیاتی قرار می گیرند که اصطلاحاً به آنها بوداده نیز می گویند. این پسته ها توسط جوهر لیمو و نمک بو داده می شوند. ظاهر آنها نظر را به خود جلب میکند و طبعاً بسیاری از افراد طعم این نوع پسته ها را بیشتر دوست دارند. اما این پسته ها همیشه با کیفیت نیستند. احتمال دارد با توجه به قیمت مناسب تر به اشتباه پسته ی کهنه یا سر بسته و یا با مغز کوچک خریداری کنید.
برای خرید پسته های بوداده یک مشت از آن را نزدیک گوش خود برده و تکان دهید.
١-اگر صدا خوردن مغز پسته ها به دیواره آمد یعنی مغز پسته ها کوچک هستند و از کیفیت مناسب بر خوردار نیستند. هم چنین این پسته ها به روش آب خندان، خندان شده اند!
٢- اگر صدای “ترق و تروق” آن به گوشتان نخورد، یکی از آنها را مزه کنید. مزه ی یک پسته ی بو داده ی خوب بایستی فاقد بوی نشاسته باشد.(چرا که برخی از فروشندگان در هنگام بو دادن مقداری نشاسته هم مخلوط ماده می کنند تا مغز ها را به دیواره بچسبانند) در برخی موارد، ظاهر این پسته ها آردی می شود.
٣- اگر مزه ی پسته ها عادی به نظر می رسید به دنبال پلاستیک کوچک در بین کیسه های فروشی باشید. این پلاستیک های کوچک شامل قرص هایی است که از بوی ماندگی و فاسد شدن پسته جلو گیری می کنند.
۴- اگر همه چیز به نظر شما عادی جلوه می کرد و از طعم و عطر پسته مورد نظر راضی بودید اقدام به خرید کنید.
خرید آجیل و خشکبار نیاز بهدقت فراوان دارد زیرا تازگی و مرغوبیت آنها بسیار پراهمیت است. با خرید آنلاین آجیل، خشکبار و میوههای خشک در وقت خود صرفهجویی کنید و در کوتاهترین زمان سفارشهای خود را تحویل بگیرید. فروشگاه اینترنتی آجیل کام بهترین و تازهترین آجیل و خشکبار را گردآوری کرده است تا همهی افراد بتوانند یک خرید آنلاین مطمئن را تجربه کنند.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!