پسته کله قوچی یکی از مشهورترن انواع پستههای ایران میباشد. مغز درشت فندقی شکل و ثمردهی خوب آن سبب گسترش و محبوبیت پسته کله قوچی شده است. اگرچه پسته کله قوچی جزو ارقام زودگل است اما از ارقام زودرس نیست؛ و در ردیف ارقام دیررس قرار میگیرد. گلدهی بهطور متوسط از ۷ فروردین آغاز و در ۱۲ فروردین پایان مییابد. پون پسته کله قوچی جزو ارقام زودگل است، بیشتر در معرض خطر سرمای بهاره قرار دارد. زمان برداشت پسته کله قوچی نیز دهه دوم شهریور ماه میباشد. برخلاف پسته فندقی اندازه انواع پسته کله قوچی بزرگتر است. انواع پسته کله قوچی در سایزهای ۲۰ تا ۲۶ انس یافت میشود. لازم به ذکر است که انس ۲۰ـ۱۸ این پسته نیز در مقادیر کم وجود دارد.
نام دیگر پسته کله قوچی پسته حاج شریفی میباشد. انتخاب این نام به تاریخچه پسته کله قوچی برمیگردد. این پسته برای اولین بار توسط حاج علی شریفی در روستای دهنو رفسنجان شناسایی و انتخاب شد. مناطق عمده کشت پسته کله قوچی استان کرمان است، ولی در سایر استانهای کشور نیز به صورت پراکنده پرورش داده میشود.
پسته کله قوچی از دسته ارقام فندقی است و طرفداران بسیاری در داخل و خارج از کشور دارد این پسته شکلی گرد و بسیار درشت دارد و به خاطر همین ظاهر درشت در دنیا شهرت دارد بزرگترین و سنگین ترین مغز در بین ارقام پسته متعلق به پسته ی کله قوچی است مغز پسته کله قوچی بسیار خوش طعم و لذیذ است این پسته با پسته ی فندقی هم خانواده است با این تفاوت که پسته فندقی ریز، ولی پسته اوحدی بسیار درشت است پسته کله قوچی بالاترین میزان تولید را پس از پسته ی فندقی به خود اختصاص داده است و از ارقام مهم تجاری پسته در ایران است قیمت پسته کله قوچی از پسته ی فندقی بیشتر است و به خاطر درشت بودن در کیلو تعداد کمتری پسته قرار می گیرد این پسته درصد خندانی بالا و مغزی قرمز رنگ دارد که بر زیبایی و مشتری پسندی آن افزوده است انس این پسته پایین است به همین دلیل سایز آن درشت است بیشترین سطح زیر کشت این پسته متعلق به منطقه رفسنجان و کرمان است البته در مناطق دیگر هم در حجم های کمتر کشت می شود درخت پسته ی کله قوچی نسبت به سایر ارقام در برابر آفات حساس تر است و با مقدار کمی آفت برگ های آن شروع به ریزش می کند این پسته برای اولین بار توسط فردی به نام حاج علی شریفی در رفسنجان شناسایی شد علت نام گذاری این پسته به دلیل بزرگ بودن دانه و داشتن سری شبیه به قوچ است.
پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
پزشکان و محققان طب سنتی، با اشاره به اینکه مغز پسته به علت داشتن آهن بالا خونساز است به کسانی که از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج میبرند توصیه به مصرف پسته میکنند. از نظر ایشان تقویت مغز و ذهن، باز کردن مجاری کبد، آرامش بخش قلب و آرام کردن اعصاب، تسکین دهنده سرفه، درمان اسهالهای معمولی و اسهال خونی از جمله خاصیتهای این آجیل پرخاصیت میباشد.
حاوی مواد مغذی،مانند:
کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد. پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند. این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .
مواد چرب 54 گرم کلسیم 130 میلی گرم فسفر 500 میلی گرم آهن 7/5 میلی گرم مواد نشاسته ای 15 گرم آب 5/2 گرم پروتئین 20 گرم پتاسیم 950 میلی گرم ویتامین آ 230 واحد ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند. خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند. مغز و ذهن را تقویت می کند. پسته معده را تقویت می کند. برای تسکین سرفه مفید است. برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است. برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود. اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
خرید آجیل و خشکبار نیاز بهدقت فراوان دارد زیرا تازگی و مرغوبیت آنها بسیار پراهمیت است. با خرید آنلاین آجیل، خشکبار و میوههای خشک در وقت خود صرفهجویی کنید و در کوتاهترین زمان سفارشهای خود را تحویل بگیرید. فروشگاه اینترنتی آجیل کام بهترین و تازهترین آجیل و خشکبار را گردآوری کرده است تا همهی افراد بتوانند یک خرید آنلاین مطمئن را تجربه کنند.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!