پسته فندقی از نظر شکل و ظاهر نسبت به بقیه انواع پسته کوچکتر میباشد و کمی از فندق بزرگتر و به دلیل اینکه پسته ریزی میباشد تعداد آن در یک کیلو بیشتر از سایر پسته ها میباشد در نتیجه برای آجیل اقتصادی تر میباشد و بیشترین حجم را برای صادرات به خود اختصاص داده است
پزشکان و محققان طب سنتی، با اشاره به اینکه مغز پسته به علت داشتن آهن بالا خونساز است به کسانی که از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج میبرند توصیه به مصرف پسته میکنند. از نظر ایشان تقویت مغز و ذهن، باز کردن مجاری کبد، آرامش بخش قلب و آرام کردن اعصاب، تسکین دهنده سرفه، درمان اسهالهای معمولی و اسهال خونی از جمله خاصیتهای این آجیل پرخاصیت میباشد. البته باید توجه داشت که بسیاری از مطالب ارئه شده توسط این اشخاص اعتبار علمی نداشته و در هیچ محکمهای مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است.
حاوی مواد مغذی،مانند:
کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد. پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند. این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .
مواد چرب 54 گرم کلسیم 130 میلی گرم فسفر 500 میلی گرم آهن 7/5 میلی گرم مواد نشاسته ای 15 گرم آب 5/2 گرم پروتئین 20 گرم پتاسیم 950 میلی گرم ویتامین آ 230 واحد ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم
پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
به طور کلی خوردن پسته تا حد زیادی مکانیسم جذب در مواد قندی را کاهش می دهد و موجب می شود تا ساعاتی بعد از خوردن این آجیل خندان، بدن شما مواد قندی کمتری را جذب نمایید. با این کار مقدار قند خون کاهش پیدا کرده و دیابت به خوبی کنترل می شود؛ زیرا قند پسته یک منبع عالی برای تامین انرژی می باشد.
شاید برای شما جالب باشد که قند پسته تازه نسبت به پسته های مانده کمی بیشتر است، اما در مقایسه با بقیه خوراکی ها دارای قند کمتری می باشد. البته به دلیل وجود مواد نشاسته ای در پسته تازه موجب می شود تا قند پسته تازه تا حد زیادی کم شود و به همین دلیل پسته برای دیابت خوب است و این دسته از افراد به مقدار معینی می توانند از آن استفاده کنند.
خوردن یک مشت پسته به عنوان یک میان وعده در روز کم شایانی به سلامتی شما می کند. طبق تحقیقات پسته و دیابت بر یکیگر تاثیر می گذارند و پسته با کاهش روند جذب کربوهیدرات ها در بدن موجب پایین آمدن قند خون می شود. این آجیل خندان دارای مقادیر زیادی پروتئین گیاهی، مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم است که موجب تامین نیازهای اساسی بدن می شود. لازم به ذکر است که پروتئین پسته به حدی بالاست که می تواند جایگزین گوشت و حبوبات باشد.
در بیماری دیابت، قند پیوندی با پروتئین تشکل می شود و به همین دلیل دیگر برای بدن غیر قابل استفاده می شود؛ به این فرایند گلیکاسیون می گویند. تحقیقات نشان داده است که آنتی آکسیدان های موجود در پسته برای دیابتی ها موجب کاهش میزان گلیکاسیون می شود. به همین دلیل است که پسته برای دیابت خوب است.
به طور کلی آجیل ها دارای مقادیر زیادی از چربی های مفید است، این نوع چربی های غیراشباع موجب محافظت از اندام ها، مانند قلب می شود. به عنوان نمونه بادام موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی در افراد دچار بیماری دیابت نوع ۲ می شود.
لازم به ذکر است که هر نوع آجیلی برای افراد دیابتی مناسب نیست به عنوان نمونه آجیل شور موجب ایجاد عوارضی جبران ناپذیری برای سلامتی افراد می شود. مغریجات دارای مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامین E، فولات، تیامین، منیزیم، کاروتنوئیدها، آنتی اکسیدان ها و فیتواسترول ها است. در ادامه به بررسی تعدادی آجیل و قند آن ها می پردازیم.
پسته تنها مغزی است که حاوی کورونوئید است. کورونوئیدها مسئول کاهش خطرات بیماری های مرتبط با چشم ها هستند. پسته حاوی کورونوئیدهای مشابهی است که در شبکیه چشم و عدسی چشم یافت می شود. این ماده به کاهش احتمال ابتلا به آب مروارید و مشکلات چشمی مرتبط با سن کمک می کند. متخصصان مصرف کورونوئیدها را همراه با چربی برای جذب اسان تر در بدن توصیه می کنند که البته این چربی مناسب در پسته هم وجود دارد.
میزان بالا کلسترول بد LDL در بدن می تواند منجر به انسداد شریان های شود که در بلندمدت ممکن است منجر به حمله قلبی شوند. پسته حاوی چربی های مونواشباع نشده است که برای کاهش کلسترول بد مناسب هستند. افزودن پسته به رژیم غذایی کم چرب به افزودن چربی های خوب موردنیاز برای عملکرد سالم بدن کمک می کند.
پسته منبع غنی از ویتامین B۶ است. ویتامین B۶ به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. وجود آنتی اکسیدان ها در پسته به بدن در مقابله با انواع بیماری های میکروبی کمک می نماید در نتیجه سیستم ایمنی عملکرد مناسبی خواهد داست. پسته همچنین حاوی ویتامین های E و A هم است. هر دو این ویتامین ها دارای خواص کنترل آسیب و صدمه به بدن هستند. خوردن پسته قبل و بعد از عفونت به بهبود بهتر و سریع تر کمک می کند.
در بیماری دیابت، قند پیوندی با پروتئین تشکیل می دهد که برای بدن غیرقابل استفاده می شود. این فرایند گلیکاسیون نام دارد. اثبات شده است که آنتی اکسیدان های موجود در پسته برای کاهش نرخ گلیکاسیون مفید هستند. از اینرو این مغز برای کنترل دیابت مفید است.
چربی های مونواشباع نشده موجود در پسته موجب اضافه وزن نمی شوند. همچنین فیبر موجود در پسته به خروج مواد سمی از بدن کمک می کند. از سوی دیگر فیبرها موجب طولانی شدن احساس سیری شده و در نتیجه پرخوری کاهش می یابد.
خرید آجیل و خشکبار نیاز بهدقت فراوان دارد زیرا تازگی و مرغوبیت آنها بسیار پراهمیت است. با خرید آنلاین آجیل، خشکبار و میوههای خشک در وقت خود صرفهجویی کنید و در کوتاهترین زمان سفارشهای خود را تحویل بگیرید. فروشگاه اینترنتی آجیل کام بهترین و تازهترین آجیل و خشکبار را گردآوری کرده است تا همهی افراد بتوانند یک خرید آنلاین مطمئن را تجربه کنند.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!