۱عدد تخم مرغ کامل و با ۱ عدد زرده فقط زرده وانیل و هل اسیاب شده مقداری روغن کره ای مخصوص شیرینی اب شده نصف لیوان روغن جامد باز شده هم نصف لیوان آب ولرم ۲لیوان بکینگ پودر سر قاشق چایی خوری
آرد به میزان لازم (حدود یک کیلو)
۸۰۰گرم مغز پسته یا انواع مغز گردو بادام هل به مقدار لازم شکر اسیاب شده ۴۰۰گرم
۵ لیوان شکر ۲ لیوان اب ۱ لیوان گلاب جوهر لیمو سر قاشق چایخوری ۱ قاشق گلوکز برای روشن و براق شدن شیره
در صورت تمایل می تونید ترکیبی از مغز بادام و پسته را برای تهیه رولت استفاده کنید. این شیرینی طعمی مشابه باقلوا داره.
رده و سفیده تخم مرغ را جدا کرده و زرده را با هم زن دستی هم میزنیم.
وانیل و هل هم به آن اضافه کرده و هم میزنیم. بعد روغن کره ای را که با بن ماری آب کردیم و روغن جامد را که با حرارت غیر مستقیم باز کردیم با هم مخلوط میکنیم.
یعنی نصف لیوان فرانسوی دسته دار روغن کره ای و نصفش روغن جامد میریزیم داخل موادمون و هم میزنیم.
آب ولرم هم بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم. بعد آرد را کم کم اضافه می کنیم. بکینگ پودر را هم میتونین داخل آرد که کم کم داریم به مواد اضافه میکنیم بریزید.
خمیری بدست میاد که لطیف و نرم هستش و به دست نمیچسبه. من خودم ۱ کیلو آرد استفاده کردم. بازم بگم میزان آردمون بستگی به ری اون داره. بعضی آردها ری دارن.
توجه کنید که آرد را یک جا اضافه نکنید. کم کم بریزید.
خمیر را به مدت یک ساعت داخل نایلون و در محیط آشپزخونه میگذاریم تا عمل بیاد.
مغز رو که اسیاب کردین یا از چرخ گوشت برقی یا دستی اسیاب میکنیم.
من از چرخ گوشت استفاده کردم . با شکر وهل مخلوط میکنیم و ماساژ میدیم تا یکدست بشن
همه مواد بجز گلوکز را با هم روی حرارت میگذاریم. اصلا بهم نمیزنیم تا با حرارت کم شکر حل بشه و به غلظت برسه.
بعد گلوکز رو اضافه کرده و میگذاریم چند قل بزنه. بعد زیرشو خاموش میکنیم.
خمیر که اماده شده رو کمی ورز میدیم. بعد به اندازه نارنگی برمیداریم. (چونه)
به صورت گرد در میاریم و داخل آرد میزنیم و رو تخته کمی پهن میکنیم.
من از چرخ رشته بری برای نارک کردن خمیرم استفاده کردم.
اگر با دست میخواین پهن کنید خمیرتون یک دست در نمیاد. کلفت میشه.
با چرخ رشته بری من خمیرمون باز کردم. ببینید به این شکل نازک و یکدست اصلا پاره نمیشه.
بعد که خمیرمون رو داخل سینی می گذاریم و اضافه های اون را میگیریم.
به صورت مستطیل در میاریم و مغزها را با قاشق روی خمیر می ریزیم.
مغزها را روی خمیر پخش کرده و با دست محکم فشار میدیم تا تخت بشن.
اگر همین جور بگذاریم بمونه و تخت نشن، موقع رول کردن و داخل فر گذاشتن از داخل خمیر میزنن بیرون. پس مهم اینه که خوب تخت بشن.
مغزامون تخت شدن. یک سانت کناره خمیر را مغز نریزید. از پایین کمی خمیر رو با دست اهسته میارین بالا به این صورت. بعد با کمک دوتا دست اهسته رول میکنیم. اصلا نباید داخل رول هوا باشه. همونطور که قالی رو لوله میکنید همین جور هم خمیر را رول میکنیم.
به این شکل اصلا هوا داخل خمیرمون نباید بره. این واقعا مهمه. رول که کردیم ، برمیداریم با دست داخل سینی ای که از قبل کمی چرب کردیم، میگذاریم.
بعد با کارد تیز یا تیغ موکت بری از همون رول اولی که درست کردین به صورت مورب یا کج برش میزنیم. بعد زرده تخم مرغ و زعفرون وبا دوتا قاشق ماست روی خمیر رومالین میکنی.
بعد میگذاریم داخل فر به مدت ۲۰دقیفه. بازم به دمای فر خودتون بستگی داره ولی مرتب چک کنید ببینید.
زیر خمیر به این شکل شد ، رولت پسته آماده است. باید رولت داغ باشد برش بزنیم و از هم جدا کنیم. بعد میریزم داخل شیره. شیره باید سرد باشه و رولت داغ ، تا شیره به خورد شیرینی بره.
میریزیم داخل شیره. همون جور گفتم شیره رو باید اول درست کنید تا سرد و خنک بشه.
ولی شیرینی باید حتما داغ باشه.
اجازه بدید رولت پسته ها به مدت ۱۰الی ۱۵دقیقه داخل شیره بمونه. بعد با کفگیر اهسته برمیداریم میریزیم داخل سبد تا شیره های اضافی گرفته بشه و برای چیدن داخل ظرف آماده بشن. بعد مغز پسته رو داخل بشقاب ریختم و هر رولت رو داخل مغزا گذاشتم تا تزیین کنم.
خرید آجیل و خشکبار نیاز بهدقت فراوان دارد زیرا تازگی و مرغوبیت آنها بسیار پراهمیت است. با خرید آنلاین آجیل، خشکبار و میوههای خشک در وقت خود صرفهجویی کنید و در کوتاهترین زمان سفارشهای خود را تحویل بگیرید. فروشگاه اینترنتی آجیل کام بهترین و تازهترین آجیل و خشکبار را گردآوری کرده است تا همهی افراد بتوانند یک خرید آنلاین مطمئن را تجربه کنند.
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *