( ارزش غذائی پسته) خشکبار منبع مناسبی برای مواد غذایی از جمله پروتئین، ویتامین و مواد معدنی لازم برای سلامت انسان می باشد، درخشکبار منبع چربی های اشباع نشده است و مفید برای پایین آوردن کلسترول و کاستن از خطر بیماری های قلبی است خشکبار اگر به گونه ای منطقی به عنوان جزئی از برنامه غذایی متعادل گنجانیده شود بیش از هر غذای دیگر مانع افزودن به وزن بدن خواهد شد.
از جمله خشکبارها به دلیل اهمیت آن از نظر ارزش غذایی و بهداشتی مصرف روزافزونی دارد پسـته می باشد میوه درخت پسته از مغز یا هسته ای تشکیل می شود که در پوستی سخت جای می گیرد و هنگامیکه میوه می رسد پوست سخت دهان می گشاید و خندان می شود. و این در حالی است که در بعضی موارد حتی پس از رسیدن پسته پوست سخت پسته می ماند و مانند حفاظی طبیعی و موثر مغز را در برابر آلودگی های محیطی حفظ می کند.
پسته گیاهی نیمه گرمسیری از خانوادهAnacardiaca و جنسPistacia است که در سال ۱۷۳۷ میلادی توسط لینه نام گذاری علمی شده است. درباره محل پیدایش پسته منابع
مختلف نظرهای گوناگونی را بیان می کنند. یک نویسنده فرانسوی آن را بومی ایران ، عربستان و سوریه دانسته است. برخی پسته را بومی ایران و برخی پسته را از آسیای غربی می دانند.
درخت پسته از ۹-۷ سالگی به بار می نشیند و دمای ۴۵ درجه بالای صفر و ۲۵ درجه زیرصفر را تحمل می کند. پسته گیاهی مقاوم در برابر خشکی و کم آبی است و در ایران، در مناطق رفسنجان، کرمان، دامغان، قزوین، اردستان و آذرباییجان به مقدار زیاد کشت می شود. مغز پسته ماده ای نیروزا و سرشار از موادمغذی است. پسته حاوی مقادیر خوبی آهن و کلسیم است که ماده غذایی بسیار مفیدی برای افزودن به رژیم گیاهخواران است. در طب سنتی، جوشانده برگ و پوست درخت پسته را در درمان بیماری های پوستی مانند جرب و خارش استفاده می کردند. پسته را در تقویت حافظه، قلب و معده نیز مؤثر می دانند. مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم پسته: ۶۰۱ کالری، ۱۷ گرم پروتئین، ۵۵ گرم چربی، ۶ گرم فیبر، ۴ میلی گرم ویتامینE، ۱۱۰ میلی گرم کلسیم، ۳ میلی گرم آهن، ۲ میلی گرم روی، ۶ میکروگرم سلنیوم، ۵۸ میکروگرم فولات.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!