مصرف آجیل و مغز دانهها را میتوان به نوعی چالش و بحث تشبیه کرد. اضافه کردن آجیل به رژیم غذایی برخی افراد ایدئال است و از طرف پزشکان و متخصصان تغذیه توصیه میشود. ولی برای برخی دیگر از افراد این خوراکیها به عنوان بمب کالری شناخته میشوند و ممکن است افزایش وزن به همراه داشته باشند. از آنجایی که مغز دانهها و آجیل حاوی میزان زیادی چربی هستند، مصرف بیش از حد آنها میتواند موجب افزایش وزن و چاقی شود. ولی اگر مغز دانهها را به مقدار معمول و متوسط مصرف کنید، میتوانید از خواص آجیل بهرهمند شوید زیرا مواد مغذی بسیاری دارند.
در سالهای اخیر مصرف آجیل به عنوان میان وعده سالم توصیه شده است تا اشتها و هوس خوردن مواد غذایی ناسالم و مضر را کاهش دهد. علاوه بر این مغز دانهها و خشکبار مزایای دیگری نیز دارند که ارزش اضافه کردن آنها به برنامه غذایی را توجیه میکند.
مغز دانهها مواد غذایی پر کالری هستند و منبع مفیدی از مواد مغذی به شمار میروند که میتوانند سلامت جسم و ذهن را تقویت کنند. برای مصرف آجیل مطمئن شوید که شور و نمکی، بو داده یا پخته شده نباشند. مصرف مغز دانهها به صورت خام است که میتواند ارزش غذایی مورد انتظار را وارد بدن شما کند تا از خواص آجیل بهره ببرید.
یکی از خواص آجیل و خشکبار آنتیاکسیدان بودن است و میتواند در جلوگیری از بروز سرطان نقش موثری ایفا کند. آنتیاکسیدانها معمولاً در مواد غذایی روزانهی ما غایب هستند و ما باید با مصرف موادی که آنتیاکسیدان دارند این مواد را به برنامهی غذاییمان اضافه کنیم.
همچنین آجیل چربی غیراشباع دارد و بههمین دلیل منبع بسیار خوبی برای تأمین چربی بدن محسوب میشود. چربی آجیل یا از نوع چربی تک غیراشباع MUFA است و یا از نوع چربی چند غیراشباع PUFA. این نوع از چربیها، نه تنها برای هضمشدن کبد را درگیر نمیکنند، بلکه به تولید چربیهای مضر در بدن، مانند چربی شکمی نیز نمیانجامند. آجیل منبعی بسیار غنی برای جذب امگا۳ محسوب میشود. امگا۳ ازجمله چربیهایی است که جزو چند غیراشباعها محسوب میشود. بسیاری از آجیلها مقدار زیادی امگا۳ دارند؛ مثلاً هر سه عدد گردو بهاندازی ۲۰۰ گرم گوشت ماهی امگا۳ دارند.
آجیل و خشکبار حاوی فیبر نیز می باشند ، فیبر مادهای حیاتی برای دستگاه گوارش محسوب میشود. فقدان این ماده در برنامهی روزانه غذایی ما میتواند به بیماریهای گوارشی، یبوست و انواع سرطانهای دستگاه هاضمه بینجامد. آجیل مادهی غذایی مناسبی برای جبران فیبر مواد غذایی روزانه است؛ مخصوصاً اگر خام یا کمتر بوداده باشد.
خواص آجیل یکی از مهمترین موضوعاتی است که ما در این مقاله از سایت هفت مغز به آن میپردازیم. چه کسی است که از خواص آجیل چیزی نداند؟ یا طعم آجیل را دوست نداشته باشد؟! طعم آجیل ها بینظیر است و خواصشان بیشمار! آجیل ها دارای مواد معدنی و ویتامین های متعددی هستند. حاوی چربی های ضروری و مفید برای بدن هستند و خوردن روزانه آن ها میتواند نیاز بدن به بسیاری از مواد معدنی و ویتامین ها را برآورده کند.
آجیل ها برای سلامتی مفید هستند و هرچند غالباً چربی بالایی دارند، چربیشان برای بدن مفید است. همچنین آجیل ها منبع غنی از فیبر و پروتئین میباشند. بسیاری از پژوهش ها نشان دادهاند که آجیل ها فواید زیادی برای انسان دارند. بهویژه ازنظر کاهش عوامل خطرزا برای قلب، مفید میباشند. این مقاله انواع مختلف آجیل را بررسی میکند و به فواید هر یک برای سلامتی میپردازد.
بهطورکلی خواص آجیل ها بینظیر است. آجیل ها منبع خوبی از چربی، فیبر و پروتئین هستند. بخش زیادی از چربی آجیل ها، چربی غیراشباع تک حلقهای و چربی غیراشباع چند حلقهای (که خود به دودسته امگا ۳ و امگا ۶ تقسیم میشود) است. اگرچه مقداری چربی اشباعشده نیز در خود دارند.
آجیل ها همچنین شامل ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی مانند منیزیم و ویتامین E نیز هستند.
پژوهشهای بسیاری فواید استفاده مداوم آجیل ها برای سلامتی را موردبررسی قرار دادهاند. یک تحلیل کلی از ۳۳ پژوهش در این زمینه نشان میدهد که رژیم های سرشار از مصرف آجیل باعث افزایش یا کاهش محسوس وزن نمیشود. با وجود تأثیر ناچیز مصرف آجیل روی وزن، بسیاری از مطالعات نشان دادهاند، افرادی که از آجیل استفاده میکنند طول عمر بیشتری نسبت به کسانی که آجیل مصرف نمیکنند دارند. شاید علت آن توانایی آجیل در پیشگیری از بیماری های مزمن باشد.
برای نمونه، خواص آجیل میتواند فاکتورهای خطر ابتلا به سندروم متابولیک، مانند فشارخون بالا و سطوح بالای کلسترول را کاهش دهد. درواقع مطالعهای روی بیش از ۱۲۰۰ نفر نشان میدهد که داشتن رژیم مدیترانهای به همراه مصرف روزانه ۳۰ گرم آجیل، احتمال سندروم متابولیک را بیشتر از یک رژیم کمچربی یا یک رژیم مدیترانهای به همراه روغنزیتون کاهش میدهد.
علاوه بر این ها، آجیل میتواند خطر دیگر بیماری های مزمن را نیز کاهش دهد. برای مثال مصرف آجیل، قند خون را در سطح مناسبی قرار داده و حتی خطر ابتلا به برخی از سرطان ها را کاهش میدهد.
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *