جالب است بدانید که توت خشک پرخاصیت و پرکالری است.دارای آنتی اکسیدان، فیبر، انواع ویتامین، تانن، املاح معدنی، پکتین و سقز می باشد. بدنیست بدانید که درخت توت از درختان بزرگ و مرتفعی است که ارتفاع آن به 20 متر و قطرش به یک متر می رسد. این درخت بومی چین است و در چین مرکزی و شرقی به صورت بومی وجود دارد. توت قرن ها پیش به اروپا برده شده است . این درخت در آمریکا در اوایل دوران استقلال این کشور به عنوان منبع غذایی برای کرم ابریشم مورد استفاده قرار گرفته است و کرم ابریشم از آن تغذیه می کرده است در واقع پوست شاخه های جوان نیز برای بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرد.التبه برگ درخت توت سفید، به عنوان تنها غذای کرم ابریشم، اهمیت اقتصادی خاصی دارد و گاه درخت توت اساسا به همین منظور کاشته می شودتا کرم ابریشم را تغذیه کند. لازم به ذکر است که توت میوه ای پرخاصیت و البته پرکالری و انرژی می باشد. البته یکصد گرم توت که تقریبا معادل یک فنجان است حاوی 61 کالری انرژی است.جالب است بدانید که هر فنجان توت حاوی 0.9 گرم پروتئین است. البته باید توجه داشت که پروتئین توت، پروتئین گیاهی می باشد.بدنیست بدانید که میزان کلسیم توت قابل توجه می باشد.
توت از آن دسته میوه هایی است که برای افراد مبتلا به بیماری دیابت بسیار مفید است. ارتباط میان توت خشک و دیابت از این جهت حائز اهمیت است که قند موجود در این میوه پس از خشک شدن به حداقل میزان خود میرسد؛ بنابراین استفاده از توت خشک به جای قند برای افرادی که قند خون بالایی دارند، بسیار توصیه میشود. بر اساس نظر کارشناسان مواد غذایی، قند موجود در توت خشک ۵۰ درصد کمتر از قند موجود در توت تازه است که این میزان در مقایسه با قند سایر میوه های خشک شده نظیر موز، انجیر، آناناس و… بسیار ناچیز میباشد. با توجه به دلایل فوق، توت خشک و دیابت ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و مصرف این میوه میتواند عامل مهمی در سلامت افراد مبتلا به دیابت باشد.
از مطالب فوق این گونه می توان نتیجه گرفت که تغذیه نقش بسیار مهمی در کنترل دیابت داشته و قطعا افراد دیابتی ، رژیم غذایی خاص خود را دارند. یکی از انواع میوه هایی که مصرف آن برای این دسته از بیماران مناسب بوده و می تواند میان وعده ای مناسب و مقوی باشد، توت خشک است. توت حاوی ترکیبات مفیدی مثل آهن، کلسیم، ویتامین C و فیبر فراوان است که مقدار قابل توجهی از نیاز روزانه فرد به این ترکیبات ضروری را فراهم می آورد. ارتباط توت خشک و دیابت از این جهت قابل اهمیت است که این میوه زمانی که به صورت خشک مصرف شود دارای قند اندکی است.
معمولا اغلب میوه های خشک، حاوی 30 تا 40 گرم قند هستند، یعنی حتی از یک بسته آبنبات نیز قند این میوه ها بیشتر است. اما توت تفاوت عمده ای از این بابت دارد. به گفته کارشناسان میزان قند توت خشک، حدود 50 درصد کمتر از توت تازه است و در مقایسه با میوه های خشک دیگری مثل انجیر، موز، آناناس، خرما و انبه درصد قند بسیار کمی دارد. توت سفید حاوی ترکیبات خاصی است که مصرف آن به هضم بهتر قند و کاهش جذب آن توسط جریان گردش خون کمک می کند.
یکی از خصوصیات مثبت توت خشک این است که مصرف آن بسیار راحت است. می توان آن را به عنوان میان وعده و نوعی تنقلات مصرف کرد و یا در تهیه انواع دسرها و یا مخلوط مغزها استفاده نمود. از این رو محققان معتقدند که ارتباط توت خشک و دیابت ، قابل توجه بوده و باید مصرف آن را جزئی از رژیم غذایی این بیماران قرار داد.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!