این گیاه در زمین های بازی بسیار عالی و در حین رانندگی طولانی بسیار مفید است. تخمه آفتابگردان یک گیاه بومی آمریکای شمالی است که به یک اساس در فرهنگ های جهانی تبدیل شده است. علی رغم اندازه کوچکشان، تخمه های آفتاب گردان سرشار از منابع ویتامین ها و مواد معدنی و روغن های ضروری هستند. نه تنها خوراکی عالی می باشند بلکه فواید خارق العاده ای نیز برای سلامتی دارند ؛
تخمه های آفتابگردان حاوی دو ماده مغذی است که سلامتی قلب و عروق را ارتقا می دهد؛ ویتامین ای و فولات
یک چهارم فنجان تخمه آفتابگردان حاوی 60٪ ارزش غذایی ویتامین ای روزانه است. این ویتامین ضروری عملکرد مهم آنتی اکسیدانی را انجام می دهد و سطح متعادل ویتامین ای به کاهش کلی ریسک مرگ زودرس ناشی از بیماری قلبی و عروقی مرتبط است.
ویتامین ای به خنثی سازی رادیکال های آزاد و حفاظت از سلامتی مغز و غشای سلول ها کمک می کند. درباره فواید ویتامین ای اشتباه نکنید، این ویتامین به حفاظت از بدن در مقابل ریسک های مختلف مرتبط است. علاوه بر آن فولات نشان داده است که سلامتی قلب و عروق را از هنگام تولد تا سنین پیری، ارتقا می بخشد. ویتامین ای هموکیستین را متابولیزه میکند، این ماده در آمینو اسید متیونین نشان دهنده مشکلات قلبی عروقی است. فولات و اسیدهای چرب به صورت طبیعی در تخمه های آفتابگردان وجود دارند و با سلامت قلبی عروقی در ارتباط می باشند.
- باعث کاهش فشار خون میشود.
- جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی، کاهش کلسترول مضر خون و تنظیم کننده فشار خون از فواید این گیاه است.
- با مصرف روزانه از تخمه آفتابگردان به رفع لاغری خود کمک کنید.
- در درمان آرتریت روماتوئید، التهاب مفصل و استخوانها نقش مهمی دارد.
- عدم ریزش مکرر مو و افزایش رشد چند برابری موها
- افزایش گردش خون در پوست سر
- با مصرف روزانه حداقل ۲۰ دانه از این گیاه خوشمزه به تقویت اعصاب خود کمک کنید.
- در دوران بارداری از تخمه آفتابگردان برای تامین ویتامین A، روی، سلنیوم و اسید فولیک استفاده کنید.
- تخمه آفتابگردان حاوی سلنیوم فراوانی است که به ترمیم دی ان آی آسیب دیده کمک چشمگیری میکند.
- مفید برای درمان یبوست
تخمه آفتابگردان یکی از منابع خوب ویتامین E است. با خوردن هر ۲۸ گرم تخمه آفتابگردان میتوان ۷۶ درصد از ویتامین E توصیهشده را تأمین کرد. این ویتامین یک آنتی اکسیدان است که به حفاظت از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکند. طبق اعلام مرکز پزشکی مریلند، افرادی که ویتامین E بیشتری مصرف میکنند، کمتر درمعرض بیماریهای قلبی قرار میگیرند. این ویتامین برای سلامت چشم ها هم مفید است و آنها را در برابر دژناریسیون (تحلیل رفتن) ماکولا محافظت میکند.
سلنیوم یک مادهی معدنی است که همراه با ویتامین E، بهعنوان یک آنتیاکسیدان، سلولها را از آسیب حفظ میکند. انجمن ملی تخمه آفتابگردان میگوید که ۲۸ گرم تخمه آفتابگردان حاوی تقریبا ۲۴ درصد میزان توصیهشدهی سلنیوم برای مردان و ۳۱ درصد برای زنان است.
اسید فولیک نوعی ویتامین B است که بهطور طبیعی در غذا وجود دارد. این ویتامین به ساخت سلولهای جدید DNA و RNA میپردازد و میتواند مانع تغییرات سرطانزا در DNA شود. وجود اسید فولیک همچنین برای ساخت گلبولهای قرمز در بدن و نگه داشتن هموسیستئین در حالت عادی، که نوعی اسید آمینه است، ضرورت دارد. اسید فولیک برای زنانی که در دوران بارداری بهسر میبرند هم لازم است و به رشد و تکامل جنین کمک میکند. ۲۸ گرم تخمه آفتابگردان حاوی ۱۷ درصد از اسید فولیک موردنیاز بدن است.
تخمه آفتابگردان همچنین حاوی مقادیر زیادی از مس، روی (زینک)، آهن و فیبر است. این مواد معدنی به رساندن اکسیژن به گلبولهای قرمز خون و انرژیزایی، حفظ سیستم ایمنی بدن، ثابت نگه داشتن قند خون و کلسترول و جلوگیری از یبوست کمک میکنند.
همانطور که گفتیم، تخمه آفتابگردان علاوهبر مزایای متنوعی که برای سلامتی دارد، چنانچه بیشازحد مصرف شود، ممکن است خطراتی برای سلامتی نظیر اضافهوزن و جذب بالای سدیم داشته باشد. بهترین کار این است که میزان استاندارد، یعنی ۲۸ گرم را مدنظر داشت.
مصرف بیشازحد هر نوع مادهی غذایی میتواند باعث اضافهوزن ناخواسته شود. افزایش وزن معمولا بر اثر مصرف کالریِ بیشتر از حدیست که بدن آن را میسوزاند. وقتی بدن شما توانایی سوزاندن کالری های جذبشده را نداشته باشد، آنها را بهشکل چربی ذخیره میکند. میزان مصرف کالری شما بسته به عواملی نظیر جنسیت، سن و سطح فعالیتتان متغیر است. یک وعدهی ۲۸ تا ۳۰ گرمی تخمه آفتابگردان ۱۷۵ کالری تولید میکند که حدودا ۱۰ درصد میزان کالری مجاز (۲۰۰۰) را تشکیل میدهد. اگر بیش از این مقدار، یعنی یک تا چهار برابر تخمه آفتابگردان مصرف شود، در یک وعده تخمهخوردن حدود ۸۷۵ کالری وارد بدن خود کردهاید. خوردن این همه تخمه آفتابگردان علاوهبر وعدههای غذایی دیگر در طی روز، کالری دریافتی بدنتان را افزایش میدهد که درنتیجه وزنتان بالا میرود.
تخمه آفتابگردان منبعی غنی از چربیهای غیراشباع چندگانه و تکثیرنشده است. این چربیها برای عملکرد قلب مفید هستند، اما باید درنظر داشت که تخمه آفتابگردان منبعی از اسیدهای چرب هم هستند که مصرف زیاد آنها میتواند منجر به افزایش سطح لیپوپروتئین کمچگالی و یا همان کلسترول بد شود. انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که مصرف چربی اشباعشده باید بیشتر از ۷ درصد کالری نباشد، زیرا از ۲۰۰۰ کالری، فقط ۱۴۰ کالری باید به چربیهای اشباعشده اختصاص یابد. یک وعده تخمه آفتابگردان حاوی ۱.۷ گرم چربی اشباع است، یعنی معادل ۱۵ کالری دارد، چراکه چربیها بهازای هر گرم ۱۵ کالری دارند. اگر فقط در یک وعده ۱۵۰ گرم تخمه آفتابگردان بخورید، ۷۵ کالری از چربیهای اشباع وارد بدن خود میکنید که بیشتر از میزان مجاز چربی اشباعشدهی روزانه است. اگر علاوهبر تخمه آفتابگردان، غذاهای دیگرِ سرشار از چربی اشباع مصرف کنید، مشکلاتی برای سلامتیتان به وجود خواهد آمد.
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *