آجیل یکی از خوراکی هایی پر طرفدار است که در ایام عید نوروز در اکثر خانه های ایرانی وجود دارد . آجیل چهار مغز یکی از بهترین انواع آجیل است که شامل مغز پسته، مغز بادام درختی، مغز بادام هندی و مغز فندق می باشد و به صورت شور و یا خام در بازار موجود است . این مغز های خوشمزه اگر به اندازه و درست مصرف شوند، دارای خواص فراوانی برای سلامتی هستند.
آجیل چهار مغز خواص حیرتانگیزی دارد. این آجیل سرشار از مواد معدنی، املاح و ویتامینهای ضروری بدن است که هر کدام خواص فراوانی را برای سلامتی انسان به همراه دارند. برخی از ترکیبات تشکیل دهنده ی آجیل چهار مغز عبارت است از:
سرشار از انواع پروتئین اسیدهای چرب غیر اشباع سرشار از انواع ویتامین های A، E و B سرشار از مس، آهن، روی، منگنز، فسفر، کلسیم و پتاسیم است. سرشار از امگا ۳ می باشد. به همین علت مصرف مداوم و منظم از آن می تواند باعث پیشگیری از بیماری هایی مثل دیابت، سرطان و سنگ صفرا بشود. افراد می توانند با مصرف میزان مناسبی از آجیل چهار مغز علاوه بر تامین مواد لازم بدن، به سلامتی و تندرستی بدن خود کمک کنند و از بسیاری از بیماری ها پیشگیری نمایند.
از دیگر مواد مفید موجود در چهارمغز ملاتونین است که به بهبود خواب کمک می کند ومصرف آن در کاهش بی خوابی و رفع سایر اختلالات خواب موثر است.
مادر باید در دوران بارداری به تغذیه خود توجه داشته باشد و از خواراکی هایی استفاده کند که حاوی ارزش غذایی باشند. مصرف چهارمغز در بارداری به خانم ها کمک میکند تا زیبایی های مادر در اثر بارداری از دست نرود.اگر زنان باردار روزانه یک عدد چهارمغز بخورند, پس از زایمان پوست شکمش زیبایی خود را حفظ می کند.
مصرف بادام در هنگام صبح میتواند تاثیر مثبتی را بر سلامتی شما بگذارد. مواد مغذی زیادی وجود دارد که شما می توانید روز خودتان را با آن آغاز نمایید.
فندق، پسته و بادام زمینی را بهتر است در زمان غروب استفاده نمایید. شما با مصرف این مواد بعد از یک روز طولانی، استقامت و ایمنی بدن خود را بالا می برید.
در هنگام شب از مصرف آجیل هایی که چرب هستند مثل بادام هندی خودداری نمایید. چرا که این آجیل های پرچرب میتوانند خواب شما را به هم بزنند و باعث سنگینی معده شما شوند. همچنین شما باید از مصرف آجیل هایی با روکش شکلات و آجیل های بوداده خودداری به عمل آورید.
معمولا در ماه مرداد و شهریور آجیل و خشکبار به عمل می آید. برای نگهداری آجیل را به صورت خام در سردخانه نگه می دارند و به تدریج آن را با توجه به میزان فروش و استقبال مشتری بو می دهند و به فروش می رسانند.
آجیل خام تا یکی، دو سال در شرایط سردخانه ای می ماند، اما آجیل بوداده را بهتر است سریع و طی چند هفته مصرف کنید. آجیل را در گرما و رطوبت نگه ندارید زیرا گرما و رطوبت احتمال رشد قارچ را افزایش می دهد و باعث فاسد شدن آجیل می شود.
در صورت اضافه آمدن آجیل نوروزی تان آن را با پوست درون ظرف های دربسته قرار بدهید و به مدت 6 ماه داخل یخچال و یا یک سال در فریزر منزل نگه داری کنید.
اگر آجیلتان را از پوستش جدا کنید، حتی در جای خشک و خنک نیز دو هفته بیشتر تازه نمی ماند.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!