آجیل چیست؟ چه چیز آجیلها را اینقدر محبوب کرده است؟ در این نوشته به پاسخ به این سوالات پرداخته و کمی نیز به فواید آجیلها اشاره میکنیم.
آجیل در حقیقت به مخلوطی از میوه خشک شده برخی گیاهان گفته میشود که بنا بر سلایق افراد به صورت انفرادی یا در ترکیب با سایر اقلام مصرف میشود. این ترکیب مقوی، در حقیقت مغز و دانه خشکشده برخی گیاهان هستند که از طعم بینظیری برخوردار میباشند. آجیلها به دلیل طعم بینظیرشان طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند. البته این تنها دلیل شهرت آجیلها نیست. این دانههای کوچک حاوی مواد مغذی زیادی هستند که عملکرد سالم بدن در گرو وجود آنهاست.
آجیل ها، مانند یک مولتی ویتامین A-Z هستند. از ویتامین A گرفته تا روی که علامت اختصاری آن Z است. در ایران آجیلها از محبوبیتی دوچندان برخوردارند. زیرا نهتنها به دلیل خواص بینظیرشان شناختهشدهاند، بلکه جای پای خود را در مراسم آیینی آنان محکم کردهاند. از شب یلدا تا چهارشنبه سوری و عید نوروز آجیل حضور پررنگی دارد. البته ترکیب این آجیلها با هم متفاوت است. به این صورت که آجیل شب یلدا و آجیل چهارشنبه سوری شیرین هستند؛ و آجیل عیدنوروز نیز معمولا شور میباشد. تزیین آجیل و هدیه آن به خانواده تازه عروسان در شب یلدا از دیگر آیینهای جشن یلدا است. حتی آجیل بین آیینهای مذهبی آنان نیز جا دارد. نذر آجیل مشکل گشا نمونه کاربرد مذهبی آجیل است. برخی معتقدند آجیل مشکل گشا ریشه در آجیل شب یلدا دارد.
چهار مغز، از محبوبترین چهرههای آجیل هزارچهره است؛ بهترین میانوعده برای دانشآموزان، دانشجویان، کارمندان و بهطور کلی تمام افراد؛ این خوراکی مثل غول چراغ جادو عمل میکند؛ مصرفش آسان است و و در کمترین حجم، بیشترین میزان مواد مغذی را وارد بدنتان میکند.
خواص شگفتانگیز چهارمغز باعث شده توسط پزشکان توصیه شود.
چهار مغز آنتیاکسیدان زیادی دارد و باعث کاهش روند پیری سلولهای بدن میشود. همچنین خواص دیگری مانند جلوگیری از بیخوابی، تقویت عملکرد مغز، درمان بیماریهای گوارشی، افزایش کارآیی ذهن کودک و… دارد.
آجیل و خشکبار معمولا در ماه مرداد و شهریور به عمل میآید. آن را خام نگهمیدارند و اگر هوا گرم باشد برای نگهداری آن حتما به سردخانه نیاز است. خشکبار خام را به تدریج بین عرضهکنندگان پخش میکنند و آنها نیز آن را با توجه به میزان فروش و استقبال مشتری کمکم بو میدهند و به فروش میرسانند. اگرچه آجیل خام را میشود تا یکی، دو سال در شرایط سردخانهای نگهداری کرد، اما آجیل بوداده را بهتر است ظرف چند هفته مصرف کنید. گرما و رطوبت احتمال رشد قارچ را افزایش میدهد و میتواند باعث فاسد شدن آجیل شود. به همین دلیل است که شرایط نگهداری آجیلها اهمیت زیادی پیدا میکند.
اگر آجیل نوروزیتان زیاد آمد و خواستید آن را برای استفادههای بعدی کنار بگذارید، سعی کنید آجیل را با پوست درون ظرفهای دربسته قرار بدهید. البته در این حالت هم نمیتوانید آجیل را بیشتر از ۶ ماه داخل یخچال نگهداری کنید. اما در همین شکل میتوانید آنها را برای ۱ سال و در فریزر منزل نگهداری کنید. به خاطر داشته باشید که اگر آنها را از پوستشان جدا کنید، چیزی بیشتر از دو هفته تازه نمیمانند البته به شرطی که آنها را در یک محل خشک و خنک قرار داده باشید.
مجموعه آجیل کام از معتبرترین مراکز پخش آجیل در ایران است. مجموعه آجیل کام با توجه به نیاز مشتریان محصول آجیل را بصورت مستقیم از باغدار و بدو ن واسطه در اختیار مشتریان قرار می دهد .
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!